Financa
Digitalni poslovni portal
Financa Header Banner – 970×250 br 6

Huawei nastavlja podršku regionalne digitalne i zelene tranzicije

Kompanija Huawei je ovaj tjedan organizirala Huawei Connect Paris 2022 pod sloganom “Unleash Digital”. Ideja samog događaja jeste spajanje mnogobrojnih industrijskih lidera, stručnjaka i partnera iz sektora IKT-a (informacijsko-komunikacije tehnologije) i zelenog razvoja, sa zajedničkim ciljem pronalaska efikasnog načina korištenja potencijala digitale, promocije digitalne i zelene tranzicije Europe, kao i izgradnje snažnijeg digitalnog ekosistema.

Ken Hu, predsjednik kompanije Huawei, naglasio je značaj IKT ekosustava pri procesu digitalne i zelene tranzicije, kao i doprinos kompanije u tom procesu.

Huawei će nastaviti blisku suradnju s našim partnerima u Europi sa ciljem podrške regionalne digitalne i zelene tranzicije. Mi smo posvećeni aktivnoj podršci ekonomskog oporavka Europe, uspjehu industrija u regiji, kao i održivog razvoja.

Ken Hu, Huawei CEO

Pored unaprjeđenja infrastrukture, razvoj digitalnih sposobnosti i digitalnog ekosustava su ključ za digitalnu transformaciju Europe. Huawei kroz suradnju s lokalnim partnerima radi na razvijanju digitalnih talenata u regiji već dugi niz godina, te je omogućio IKT edukaciju za preko 4.000 ljudi širom Europe, priopćeno je iz kompanije Huawei.

U iduće tri godine planiraju zaposliti 2.000 novih talenata u Europi. Također, kroz suradnju sa lokalnim partnerima, uključujući i one u BiH, planiraju nastaviti pružati priliku mladima za profesionalni i osobni razvoj. U periodu 2022-2026, Huawei će investirati 150 milijuna dolara u globalni razvoj talenata, te planira educirati 500.000 IKT talenata u Europi.

Ken Hu, Huawei CEO
Ken Hu, Huawei CEO

Što se tiče zelene tranzicije, naša kompanija koristi digitalne tehnologije da bi pomogli našim klijentima da kroz sve industrije smanje zagađenje okoliša, te ostvare ciljeve postavljene kroz European Green Deal – izjavio je Hu.

Do 2021. godine, Huawei je pomogao svojim klijentima i partnerima generirati više od 84 milijarde kilovata čiste energije u Europi, te smanjiti emisije CO2 za skoro 24 milijuna tona.

Od održivog razvoja do razvijanja ekosustava, mi smo u Europi, za Europu, te smo spremni zajedno s našim partnerima raditi na zelenoj, digitalnoj budućnosti.

Ken Hu, Huawei CEO
Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije