Financa
Digitalni poslovni portal

- OGLAS -

Microsoft značajno smanjuje broj zaposlenih

Microsoft planira otpustiti oko tisuću radnika zbog slabijeg rasta prihoda od licenci za operativni sustav Windows, objavio je američki informativni portal Axios, pozivajući se na neimenovani izvor. Otkazi će biti raspoređeni na više razina tvrtke, u različitim timovima i dijelovima svijeta, doznaje Axios.

Izvor citira glasnogovornika Microsofta koji je izjavio: Kao i sve druge kompanije, redovito analiziramo poslovne prioritete i u skladu s time provodimo strukturne prilagodbe. U idućoj godini nastavit ćemo ulagati u naše poslovanje i zapošljavati u ključnim područjima rasta.

Paul Allen
Paul Allen; suosnivač Microsofta

Kompanija je nedavno otpustila nešto manje od jedan posto zaposlenih, nakon redovnih “strukturnih prilagodbi” na početku fiskalne godine, prenosi Zimo.

I mnoge druge tehnološke tvrtke, uključujući Meta Platforms, Twitter i Snap, već su otpustile dio radnika ili zamrznule zapošljavanje u uvjetima posustajanja rasta svjetskog gospodarstva zbog podizanja kamatnih stopa, inflacije i energetske krize u Europi, napominje Reuters.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije