Financa
Digitalni poslovni portal

- OGLAS -

Netflix napokon ponovno bilježi rast broja pretplatnika

Netflix je treće tromjesečje zaključio s većim prihodom, prekinuvši šestomjesečno razdoblje pada broja pretplatnika. U razdoblju od srpnja do rujna kompanija je povećala broj pretplatnika za 2.41 milijun, na više od 223 milijuna, zahvaljujući uspjehu serija kao što su Stranger Things i Dahmer: Monster.

U prethodna dva tromjesečja njihov se broj smanjio za 970.000 odnosno za 200.000. U SAD-u i Kanadi njihov je broj porastao za oko 100 tisuća, u Europi, na Bliskom istoku i u Africi za 570 tisuća, u Latinskoj Americi za 310 tisuća, a u azijsko-pacifičkoj regiji za 1.43 milijuna.

U četvrtom tromjesečju Netflix očekuje 4.5 milijuna novih pretplatnika. Neto dobit smanjena je u trećem tromjesečju za 3.5 posto, na 1.4 milijarde dolara ili 3.1 dolar po dionici, prenosi Index.

Nakon izazovne prve polovine godine, vjerujemo da smo na putu ponovnog ubrzanja rasta.

Izjava iz Netflixa

Prihod je porastao za 5.9 posto, na 7.92 milijarde dolara. Kada se isključe promjene valutnih tečajeva, uvećan je 13 posto. Rast prihoda potaknulo je 5-postotno povećanje prosječnog broja plaćenih članstava za streaming i 1-postotni rast prosječnog prihoda po članstvu.

U četvrtom tromjesečju Netflix očekuje prihod od 7.8 milijardi dolara, istaknuvši negativan utjecaj jačeg dolara koji će, kako procjenjuju, smanjiti i prihod u cijeloj godini, i to za milijardu dolara.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije