Financa
Digitalni poslovni portal

- OGLAS -

Goldman Sachs rezultatima u trećem tromjesečju nadmašio očekivanja

Goldman Sachs objavio je u rezultate trećeg tromjesečja koji su nadmašili očekivanja analitičara u pogledu dobiti i prihoda zahvaljujući rezultatima trgovanja boljim od očekivanih.

  • Zarada: 8,25 dolara po dionici u odnosu na procjenu 7,69 USD po dionici prema Refinitivu
  • Prihod: 11,98 milijardi dolara naspram procijenjenih 11,41 milijarde dolara

Tvrtka je rekla da je dobit pala 43% na 3,07 milijardi dolara, ili 8,25 dolara po dionici, premašivši procjenu analitičara koje je anketirao Refinitiv od 7,69 dolara. Prihodi su pali 12% na 11,98 milijardi dolara, premašivši procjene za više od 500 milijuna dolara. Pad prihoda Goldmana bio je očekivan nakon što se prošlogodišnji IPO bum ove godine smirio, prenosi Seebiz.

CEO Goldmana David Solomon rekao je da rezultati pokazuju “snagu, širinu i diversifikaciju” tvrtke te je službeno najavio korporativnu reorganizaciju o kojoj je izviješteno ranije ovog tjedna.

Danas ulazimo u sljedeću fazu našeg rasta, uvodeći preusmjeravanje našeg poslovanja koje će nam omogućiti da dodatno kapitaliziramo prevladavajući operativni model One Goldman Sachsa. Uvjereni smo da će naša strateška evolucija potaknuti veće, trajnije povrate i otključati dugoročnu vrijednost za dioničare.

David Solomon, Goldman Sachs CEO

Goldmanovi trgovci fiksnim prihodima ostvarili su 3,53 milijarde dolara prihoda, skok od 41% u odnosu na razdoblje prethodne godine i otprilike 500 milijuna dolara više nego što su analitičari predviđali, budući da su trgovci iskoristili povećanu aktivnost klijenata u obveznicama i valutama usred nestalnih tržišta.

Trgovci dionicama donijeli su 2,68 milijardi dolara prihoda, što je pad od 14% u odnosu na prethodnu godinu, čime je nadmašena procjena od 2,59 milijardi dolara.

Snažni rezultati trgovanja više su nego nadoknadili promašaj u investicijskom bankarstvu, gdje je prihod pao 57% na 1,58 milijardi dolara, ispod procjene analitičara od 1,84 milijarde dolara.

Ostali odjeli banke, upravljanje imovinom i upravljanje potrošačima i imovinom, također su nadmašili očekivanja.

Prihodi od upravljanja imovinom pali su 20% na 1,82 milijarde dolara zbog nižih dobitaka od udjela u privatnom kapitalu, ali to je još uvijek premašilo očekivanja od 1,65 milijardi dolara prihoda.

Prihodi od upravljanja potrošačima i imovinom porasli su 18% na 2,38 milijardi dolara, nadmašivši procijenjenih 2,19 milijardi dolara, čemu su pridonijeli rastući saldi na kreditnim karticama i rastuće kamatne stope.

Rezultati su bili u skladu s Goldmanovim konkurentima u trećem kvartalu.  JPMorgan Chase i Morgan Stanley su objavili oštre padove prihoda od investicijskog bankarstva u trećem tromjesečju, no bolji od očekivanih rezultati s fiksnim prihodom usred nestabilnih tržišta pomogli su u podizanju njihovog institucionalnog poslovanja.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije