Financa
Digitalni poslovni portal

- OGLAS -

Kinezi predstavili sustav umjetne inteligencije za kemijska istraživanja

Kineski znanstvenici predstavili su sustav umjetne inteligencije (AI) koji će olakšati kemijska istraživanja i eksperimente, objavio je dnevni list China Science Daily.

AI-kemičar opremljen je ‘znanstvenim umom’ koji mu omogućuje izvršenje svih bitnih koraka za kemijsko istraživanje, kažu znanstvenici sa Sveučilišta za znanost i tehnologiju u Kini.

AI-kemičar automatski prikuplja podatke, procesuira ih, analizira te vizualizira.

Dizajniran je tako da može automatski pretraživati relevantnu literaturu iz podatkovnih baza na oblaku čitati je istovremeno i u skladu s time predlagati eksperimente.

Nadalje, AI-kemičar može kontrolirati mobilnog kućnog robota u kući ili putem mreže kako bi automatski izveo cjelokupni eksperimentalni proces na više od deset radnih stanica.

Računalni mozak AI-kemičara može simultano analizirati eksperimentalne podatke što mu omogućuje da predlaže novu hipotezu za sljedeću iteraciju.

Kompetentnost AI-kemičara je testirana tako što su mu zadana tri različita kemijska zadatka, navodi se u nedavno objavljenom članku u časopisu National Science Review, prenosi Zimo.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije