Financa
Digitalni poslovni portal

- OGLAS -

Rabljena odjeća iz Zare: Španjolski gigant testira novu uslugu

Tvrtka Zara planira 3. studenog pokrenuti uslugu "Pre-owned" (rabljeno) u Ujedinjenom Kraljevstvu, koja bi trebala pomoći kupcima da preprodaju, poprave ili doniraju odjeću kupljenu od španjolskog modnog lanca u nastojanju da se smanji njihov utjecaj na okoliš.

Kako su rekli, kao testno tržište odabrana je Velika Britanija, a ako usluga uspije, vjerojatno će se proširiti i na ostala ključna tržišta.

Tvrtka će pokrenuti prodajnu platformu putem svoje web stranice i aplikacije, a plaćanja će obavljati sustav Stripe. Podaci o kupcu bit će proslijeđeni kada se izvrši prodaja kako bi prodavač mogao poslati robu.

Industrija se suočava s kritikama

Nije potrebno spominjati da se u početku ne očekuje isplativost usluge “pre-owned”. Paula Ampuero, voditeljica održivosti u Zari, rekla je da je u ovoj fazi platforma isključivo namijenjena kao alat koji će pomoći kupcima da produže vijek trajanja svoje odjeće i zauzmu drugačiji pristup kupnji (kružna opcija).

Zara se pridružuje brojnim trgovcima za iznajmljivanje, preprodaju i popravke dok se industrija suočava s kritikama zbog visokog ugljičnog otiska, a kupci traže ekološki održivije ili “kružne” opcije koje omogućuju ponovnu upotrebu ili recikliranje resursa.

Polovna odjeća drugih marki

Marks & Spencer se udružio s tvrtkom Dotte kako bi omogućio preprodaju dječje odjeće.Joules radi s tvrtkom Reskinned na preprodaji, a usluga FashionCycle Johna Lewisa kupcima nudi vaučer za popust u zamjenu za povrat pet artikala.

Predviđa se da će tržište preprodaje i obnove u nadolazećim godinama prerasti brzu modu, a u njemu će sudjelovati brendovi od Mulberryja i Harvey Nicholsa do Asosa, Asde, Dr Martensa i H&M-a. Grupacija robnih kuća Selfridges, na primjer, ima za cilj da se gotovo polovica interakcija s kupcima temelji na preprodaji, popravku, iznajmljivanju ili nadopuni do 2030. godine, prenosi bonitet.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije