Financa
Digitalni poslovni portal

- OGLAS -

Dolaze brave za vanjska vrata koje može otključati iPhone ili Apple Watch

Level Lock+ od 329 dolara prva je brava s podrškom za Home Key koja se prodaje u Appleovim trgovinama aplikacija.

Kada se Level Lock+, kojeg je izradio Level Home, instalira u vrata, korisnici mogu otključati i ponovno zaključati svoje domove jednostavnim dodirom svoga iPhonea ili Apple Watcha koristeći Apple Home Key aplikaciju, značajku koja koristi NFC i sigurne tokene u Appleovom softveru. Korisnici mogu slati ključeve svojim prijateljima ili automatizirati kada su vrata zaključana.

Za Apple je to prekretnica u razvoju dugo očekivane značajke koja je prvi put najavljena 2021. Home Key je primjer Appleovog nastavka digitalizacije onih stvari koje se inače nose fizički – novčaniku ili u džepu, od gotovine do ključeva.

Mnoge Appleove nove softverske značajke posljednjih godina bile su usmjerene na to da iPhone učine vrjednijim za korisnike kako bi ih spriječili da prijeđu na druge brandove telefona. Manje je vjerojatno da će korisnik čija su ulazna vrata usko vezana uz telefon prijeći na Android.

Neke od novijih Appleovih inicijativa, posebice njihove ambicije prema pametnim kućama, zahtijevaju opsežnu hardversku ili sustavnu podršku trećih strana kako bi funkcionirale. Ali u usporedbi sa značajkama u ažuriranjima iOS-a gdje Apple kontrolira i hardver i softver, ovim novim integracijama može trebati više vremena da postanu široko dostupne.

Uz Home Key, Apple je najavio Car Key, koji otključava automobile koje proizvode BMW i Hyundai, i Room Key, koji ključeve hotela iz lanaca kao što je Hyatt postavlja u Appleovu Wallet aplikaciju. Appleov iPhone dublje se integrira s vozilima putem CarPlaya i proširuje financijske usluge svojim korisnicima s Goldman Sachsom.

Za Level, to je prilika da se istakne kao tehnološka tvrtka na tržištu kojim dominira nekoliko velikih, starijih proizvođača brava, nudeći softversku značajku koju je jako želljela skupina entuzijasta pema pametnim kućama.

Postoji pitanje koje se upravo sada postavlja u ovoj kategoriji. Pitanje je je li pametna brava uređaj potrošačke elektronike? Ili je tradicionalna brava sada pametna?

John Martin, CEO Levela

Obožavatelji pametnog doma mogli bi jednostavno biti oduševljeni novom Home Key opcijom. Od debija Home Keya 2021., u prodaji je bio samo jedan podržani model brave u SAD-u, Schlage Encode Plus.

Želja Appleovih potrošača za Home Key bravom otkrivena je nakon što su novinari i korisnici uspjeli kupiti ili locirati Level Lock+ u određenim Appleovim trgovinama nakon što su slučajno ranije pušteni u prodaju na nekim lokacijama tijekom prošlog tjedna.

Martin je rekao da je tvrtka odmah primijetila postove na blogovima i reakcije na društvenim mrežama zbog nove brave.

Neki će ljudi na forumima biti razočarani kada čuju da Level neće ažurirati firmware na svojim starim bravama kako bi podržavao Home Key. Za Home Key podršku korisnicima će trebati Level Lock+ koji se prodaje u Apple trgovinama ili online.

Izvor: CNBC

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije