Financa
Digitalni poslovni portal

- OGLAS -

Nouriel Roubini savjetuje koja su ulaganja najbolja zaštita od recesije

Nouriel Roubini, profesor ekonomije na Sveučilištu New York i izvršni direktor tvrtke Roubini Macro Associates, točno je predvidio financijsku krizu 2008. i zaradio je nadimak 'Dr. Propast' zbog njegovih pesimističnih pogleda.

Nekretnine su, ističe ekonomist, dobra zaštita od inflacije sve dok monetarna politika nije jako stroga
Nouriel Roubini, profesor ekonomije na Sveučilištu New York i izvršni direktor tvrtke Roubini Macro Associates, točno je predvidio financijsku krizu 2008. i zaradio je nadimak ‘Dr. Propast’ zbog njegovih pesimističnih pogleda.

Sada predviđa da će SAD pasti u duboku recesiju do kraja godine i tvrdi da su u zabludi svi oni koji još uvijek vjeruju da je moguće ‘meko prizemljenje’. Upozorava isti tako da je pred nama doba ‘velike stagflacijske nestabilnosti’, s ‘velikim stečajevima i kaskadnim financijskim krizama’ diljem svijeta u narednim godinama.

Preporučuje nekretnine kao zaštitu od inflacije, ali uz posebno upozorenje u pogledu klimatskih promjena.

U Bloombergovom podcastu Odd Lots u četvrtak, upozorio je da će ‘mnogo nekretnina ostati nasukano zbog globalnih klimatskih promjena’.

‘Ljudi su se glupo preselili iz New Yorka u Miami, i iz San Francisca u Austin, ali Florida će biti poplavljena, a Texsas će biti prevruć da bi tamo preživjeli’, kaže Roubini.

Doslovno postoje karte koje pokazuju da će polovica SAD-a u sljedećih 20 godina biti ili pod vodom na obalama ili će biti prevruće, ili će vladati suše ili šumski požari’, upozorava Dr. Propast.

Predviđa masovnu migraciju s juga i obalnih linija prema jedinom dijelu SAD-a koji će preživjeti klimatske promjene, a to je Srednji zapad. ‘Dakle, postojat će bilijuni dolara nekretnina koje će biti uništene globalnim klimatskim promjenama.’Ulagačima još uvijek preporučuje nekretnine (iako samo na određenim lokacijama) zajedno s kratkoročnim državnim obveznicama, obveznicama indeksiranim prema inflaciji, zlatu i drugim plemenitim metalima kao ‘imovinu koja će ih zaštititi od inflacije, političkih i geopolitičkih rizika i oštećenje okoliša.’

Nekretnine su, dodaje ‘dobra zaštita od inflacije sve dok monetarna politika nije jako stroga’.

Unatoč tome što je podizanje kamatnih stopa od strane Feda pogodilo tržište nekretnina, smatra da će one u konačnici nadmašiti dionice budući da je riječ o imovini s nepromjenljivom ponudom u kratkom roku.

Međutim, s obzirom na klimatske promjene, ‘morate pronaći nekretnine za ulaganje u pravim dijelovima SAD-a’, zaključuje.

Izvor:tportal

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije