Financa
Digitalni poslovni portal
Financa Header Banner – 970×250 br 6

Philips u gubitku, najavili otpuštanje zaposlenika

Nizozemski proizvođač medicinske opreme i proizvoda za osobnu njegu Philips otpustit će 4000 radnika zbog gubitaka s kojima se suočava u svjetlu povlačenja neispravnih respiratora, priopćila je tvrtka.

Zbog osiguranja sredstava zbog opoziva u iznosu od 1,3 milijarde eura, tvrtka je ostvarila neto gubitak u istom iznosu, prenosi Seebiz.

Philips se već neko vrijeme suočava s povlačenjem neispravnih uređaja za disanje koji korisnike s apnejom izlažu opasnosti od udisanja otrovne pjene dok spavaju. Philips je zbog neispravnih respiratora već izdvojio 900 milijuna eura, a prije dva tjedna, prilikom objave kvartalnih poslovnih rezultata, najavio je rezervaciju dodatnih sredstava u iznosu od 1,3 milijarde eura.

Izvršni direktor Philipsa Roy Jakobs rekao je da je njegov prioritet ponovno zadobiti povjerenje pacijenata, potrošača i kupaca, kao i dioničara i drugih zainteresiranih strana. Kako je objasnio, Philips će udvostručiti sigurnost pacijenata i upravljanje kvalitetom, poboljšati operacije opskrbnog lanca kako bi bolje ispunjavao narudžbe te restrukturirati operacije kako bi poboljšao produktivnost, prenosi francuska novinska agencija AFP.

“To uključuje tešku, ali nužnu odluku da se odmah smanji broj zaposlenih za otprilike 4000 radnih mjesta u cijelom svijetu”, rekao je Jakobs.

Philips trenutno zapošljava gotovo 80.000 ljudi u 100 zemalja.

“Ovi početni koraci su neophodni kako bi se tvrtka počela transformirati kako bi iskoristila Philipsov potencijal za profitabilan rast i stvorila vrijednost za sve naše dionike”, naglasio je Jakobs.

Philips je u trećem kvartalu prošle godine ostvario tri milijarde eura čiste dobiti. U trećem kvartalu ove godine prihodi tvrtke iznosili su 4,3 milijarde eura, odnosno 5 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine, što je posljedica problema u opskrbnom lancu.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije