Financa
Digitalni poslovni portal
Financa Header Banner – 970×250 br 6

Evan Spiegel ne podržava ideju metaverzuma

Milijarder Evan Spiegel , osnivač Snap Inc., odbacio je ideju da će računalstvo budućnosti migrirati u virtualni svijet nazvan metaverzum, tvrdeći da većina ljudi preferira nešto laganiji dodir poznat kao proširena stvarnost. Isto razmišlja i Tim Cook, prvi čovjek Applea.

Proširena stvarnost, koja općenito gledano postavlja digitalne informacije u stvarni svijet, omogućuje ljudima da iskoriste računalnu snagu bez prisiljavanja da se oslanjaju na jedan zaslon, rekao je Spiegel. Za razliku od VR slušalica, kombinacija telefona i proširenih naočala je impresivnija.

Metaverzum je ‘život unutar računala’. Posljednja stvar koju želim raditi kada se vratim kući s posla tijekom dugog dana je živjeti unutar računala. Postoji jasna razlika između VR i AR.

Evan Spiegel

Kasnije na istom događaju, šef marketinga Apple Inc. Greg Joswiak ponovio je to mišljenje, rekavši da je metaverzum “riječ koju nikada neću koristiti”. Apple radi na vlastitoj kombinaciji AR i VR slušalica, izvijestio je Bloomberg News.

Spiegel i njegovi zamjenici već su izlagali svoju tvrdnju, koja se djelomično razlikuje od sveobuhvatnije vizije metaverzuma koju je zastupao osnivač Meta Platforms Inc. Mark Zuckerberg.

Rasprava naglašava širu polemiku o budućnosti računalstva koja je u tijeku kako rast u eri pametnih telefona jenjava. Snap je ovog mjeseca izvijestio o najsporijem tromjesečnom rastu prodaje ikad, rekavši da pad potrošnje na oglašavanje nastavlja utjecati na rezultate.

Izvor: Bloomberg

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije