Financa
Digitalni poslovni portal

- OGLAS -

General Electric-u rastu prihodi, a pada profitabilnosti

Američki industrijski gigant General Electric (GE) je zaključio treće tromjesečje sa rastom prihoda. Ulagači na burzama su očito zadovoljni brojkama, jer su dionice povećale vrijednost za dva posto i prije zvaničnog otvaranja burze. Što je zanimljivo, rast prihoda je generirao pad profitabilnosti.

General Electric u svom izvješću navodi prilagođenu zaradu od 0,75 dolara po dionici između srpnja i kraja rujna, što je porast u odnosu na 0,53 dolara po dionici u istom razdoblju prošle godine.

Zanimljivo je da su analitičari kompanije Thomas Reuters predviđali zaradu po dionici u iznosu 0,46 dolara. Navedene prognoze obično isključuju jednokratne učinke.

Vrijednost dionice General Electric posljednjih godinu dana (izvor Yahoo FInance)
Vrijednost dionice General Electric posljednjih godinu dana (izvor: Yahoo FInance)

Prihod kompanije GE je u međuvremenu iznosio 19,1 milijardi EURa, što je rast od tri posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Prilagođeni prihodi na međugodišnjem nivou su još veći, oko 18,4 milijardi EURa, i rastom od osam posto. Analitičari su u prosjeku očekivali prihod od 18,62 milijardi EURa, navodi biznis.rs.

Narudžbe giganta dosegle su 20 milijardi EUR između srpnja i kraja rujna tekuće godine. Ipak navedeno je devet posto manje nego u istom razdoblju protekle godine. Iz kompanije General Electric istakli su da su zadovoljni prikazanim.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije