Financa
Digitalni poslovni portal

- OGLAS -

MMF očekuje da će Sunak monetarno “make Britain great again”

Kako piše Reuters šefica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristalina Georgieva, saopćila je da očekuje da će novi britanski premijer Rishi Sunak, voditi tu zemlju u smjeru fiskalne održivosti i da je s pravom upozorio javnost na teške odluke koje predstoje.

Jeremy Hunt – novi ministar financija

Georgieva je pozdravila, kako je rekla, Sunak-ovu jasnu komunikaciju i konstruktivan stav kakvog poznaje još iz vremena kada je bio ministar financija. Ona očekuje da će narednih dana razgovarati sa nedavno imenovanim britanskim ministrom financija Jeremy Hunt-om.

Novi premijer dolazi s platformom koju je oblikovao tijekom svojih ministarskih dana, a koju odlikuje veoma razborito uvođenje fiskalne discipline. Pažljivo sam ga slušala kako se obraća Britancima i te poruke bi trebale imati odjeka u svijetu. Ovo su teška vremena, a teška vremena zahtjevaju teške odluke.

navodi Kristalina Georgieva

U studenog se očekuju ekonomske mjere

Zanimljivo Sunak je u utorak postao treća osoba koja će obnašati funkciju britanskog premijera u posljednja dva mjeseca. U svom obraćanju obećao je da će izvući zemlju iz duboke ekonomske krize i vratiti povjerenje u politiku. U britanskim medijima su se pojavile špekulacije da bi Sunak mogao odložiti predstavljanje fiskalne politike planirano za naredni tjedan, a koje bi trebalo riješiti „rupu“ od 40 milijardi funti (GBP) u javnim financijama Velike Britanije.

Špekuliralo se da bi se moglo odložiti predstavjanje britanske fiskalne politike. Međutim prema riječima šefice MMF-a Kristaline Georgieve ne očekuju se nikakve promjene plana za objavu izvešća.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije