Financa
Digitalni poslovni portal
Financa Header Banner – 970×250 br 6

Počela deseta NetWork konferencija, u fokusu cyber sigurnost i inovacije

Trodnevna konferencija NetWork 10 u organizaciji agencije Communis počela je u Neumu. Svojim je temama i predavačima i ove godine zaintrigirala mnogobrojnu stručnu javnost te okupila preko 1000 IT stručnjaka, predavača, osnivača IT kompanija, direktora, investitora i sponzora iz BiH i regije.

Ova konferencija ima tradiciju od 2010. godine i raduje nas što smo dočekali njeno deseto jubilarno izdanje.  Nastojali smo sadržaj i koncept prilagoditi i pripremiti koristeći se svim dostupnim informacijama iz okruženja, pomno osluškujući poslovni i IT ekosistem i puls zajednice sa kojom i za koju radimo.

Azra Dedić, Head of Account Department  u agenciji  Communis.

Konferencija je započela panel diskusijom koja je organizirana u suradnji s Američkom trgovačkom komorom u BiH (AmCham), a razgovaralo se o izazovima u ICT industiji, te o novim mogućnostima i prilikama koje ti izazovi pružaju.

Plenarnim okupljanjem, na kojem se obratio i američki ambasador u Bosni i Hercegovini Michael Murphy, svečano je otvorena konferencija. U svom video obraćanju ambasador Murphy zahvalio se organizatorima te naglasio da Sjedinjene Države podržavaju sve sudionike i ono što oni rade da bi pomogli BiH da uhvati korak sa ubrzanim inovativnim procesom u 21. stoljeću. Osvrnuo se na nedavne cyber napade na Parlament BiH i Centralnu izbornu komisiju i istaknuo važnost cyber sigurnosti.

Kao prvi keynote govornik i direktor sadržaja konferencije Damir Dizdarević je naglasio značaj inovacija, naprednih rješenja koje kompanije u BiH razvijaju, ali i implementiraju, te značaj digitalne transformacije za rast i prosperitet ekonomije u našoj zemlji. O aktualnim temama iz oblasti cyber sigurnosti govorio je i Luka Manojlović iz Slovenije, a Keynote je završen inspirativnim predavanjem Ivana Stankovića.

U nastavku konferencije sudionici će imati priliku sudjelovati na više od 70 kvalitetnih predavanja raspoređenih na šest pozornica koje će voditi i prezentirati oko 70 istaknutih međunarodnih govornika, s velikim praktičnim i predavačkim iskustvom.

Govorit će se o aktualnim i korisnim temama, a nešto je veći fokus na cyber security tematici ove godine, ne samo zato što je listopad mjesec – mjesec posvećen podizanju svijesti o cyber sigurnosti, nego i zato što se sve češće provlači teza između važnosti cyber sigurnosti i njezine kritične uloge koju igra na nivou globalne ekonomije.

Konferencija traje do 28. 10. 2022. godine, i osim znanja, NetWork sudionicima nudi mnogo prilika za širenje poslovne mreže i suradnje.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije