Financa
Digitalni poslovni portal

- OGLAS -

FERK usvojio više odluka vezanih za energetiku – evo tko su novi dobitnici (gubitnici) dozvola za rad

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (FERK) na današnjoj sjednici usvojila je više odluka vezanih za energetiku - evo tko su novi dobitnici i gubitnici dozvola za rad.

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (FERK) na jučerašnjoj sjednici usvojila je više odluka vezanih za energetiku.

Usvojeno je rješenje po prijedlogu dozvola za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju obnovljivih izvora energije podnositelja zahtjeva “AJNEX” iz Sarajeva za solarnu fotonaponsku elektranu “AJNEX”, priopćeno je iz FERK-a, prenosi Fena.

Također, doneseno je i rješenje o oduzimanju dozvole za opskrbu električnom energijom – dozvole II. reda imatelju dozvole “G-Petrol” iz Sarajeva te he usvojen zaključak po zahtjevu za izdavanje dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostojenju obnovljivih izvora energije, podnositelja zahtjeva “GMC” iz Usore.

Iz naftnog gospodarstva doneseno je rješenje po prijedlogu dozvole za rad (licencije) za trgovanje LPG-om podnositelja zahtjeva “GAS PETROL” iz Tešnja.

Također, usvojena su dva nacrta dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva: “FUEL BOSS” iz Zenice i “BIČAKČIĆ SOLAR” iz Sarajeva.

FERK je usvojio i tri nacrta dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju obnovljivih izvora energije podnositelja zahtjeva: SD “ASEA” iz Zavidovića za solarnu fotonaponsku elektranu “ASE 2-23”, “BIO BRAND” iz Jablanice za solarnu fotonaponsku elektranu “BIO BRAND te “CONRA” iz Tešnja za solarnu fotonaponsku elektranu “Adil 2”.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije