Financa
Digitalni poslovni portal

- OGLAS -

Kripto tržište raste, kapitalizacija iznad bilijun dolara

Kripto tržište je tijekom dana je nastavila svoj rast. Cijena bitcoin-a premašila je 20.000 dolara, dok je ethereum porastao iznad 1.500 dolara po prvi put od pada nakon prelaska na proof-of-stake. Ukupno je kripto tržište premašilo bilijun dolara.

Od početka tjedna vidljiv je oporavak tržišta, a tijekom dana bitcoin je porastao za 3 posto. Ethereum ga prati s pozitivnim trendom, a danas je vrijednost porasla 5 posto.

Kapitalizacija iznad bilijun dolara

I druge kriptovalute su u tekućem tjednu ostvarile značajan rast, altcoini su porasli, uključujući solanu koja je porasla za 12 posto na gotovo 32 dolara. Cardano je porastao za 14 posto na 0,41 dolar, a polkadot za gotovo 11 posto na 6,50 dolara.

Vrijednost dionica Bitcoin & Etherum posljednjih tjedan dana (CoinBase.com)
Vrijednost dionica Bitcoin & Etherum posljednjih tjedan dana (CoinBase.com)

Sve u svemu, zahvaljujući novom oporavku tržišta kriptovaluta kapitalizacija je dosegla 1,03 bilijuna dolara, po CoinGeck-u, što je rast veći od oko 10 posto u 24-satnom razdoblju. To je prvi put da je tržište doseglo granicu od bilijun dolara od početka mjeseca.

Šta utječe na pozitivne trendove

Što je uzrokovalo jučerašnji porast? Kako prenosi Lider Media analitičari ukazuju na makroekonomske trendove. Osim toga dioničko tržište je također u porastu jer niz velikih kompanija izvješćuje o zaradi. Viši tržišni analitičar OANDA-e, Edward Moya, također se nada da će američka središnja banka uskoro smiriti svoj agresivni plan povećanja kamatnih stopa.

I bitcoin i ethereum dobivaju na zamahu dok Wall Street raste. Gospodarstvo pokazuje daljnje znakove slabljenja i to pomaže ulagačima da ojačaju uvjerenje da će Fed biti u boljoj poziciji da smanji tempo pooštravanja nakon FOMC sastanka sljedećeg tjedna.

navodi Edward Moya
Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije