Financa
Digitalni poslovni portal
Financa Header Banner – 970×250 br 6

Unicredit grupacija povećala prihode i dobit

Talijanska banka UniCredit je za ovu godinu najavila neto prihod od 16,7 milijardi i neto dobit od četiri milijarde eura. Kako su se iz središnjice ove banke pohvalili u srijedu, ostvaren je veći prihod u trećem tromjesečju zahvaljujući rastu prihoda od kamata, uz smanjene rezervacije za gubitke po kreditima i uz skok dobiti od trgovine financijskim proizvodima.

Ukoliko se isključi poslovanje u Rusiji, UniCredit je u razdoblju od srpnja do rujna povećao ukupni prihod za 4,5 posto, na 4,5 milijardi eura, pokazalo je izvješće talijanske banke. Neto prihod od kamata bio je veći 4,8 posto nego u istom prošlogodišnjem razdoblju i iznosio je 2,2 milijarde eura.

Dobit od 1,3 milijarde EUR u trećem kvartalu

Dobit od trgovanja se uvećala za čak 60 posto, na 518 milijuna eura, što u UniCreditu pripisuju snažnoj potražnji kompanija za proizvodima osiguranja. Prihod od naknada i provizija smanjen je pak 1,8 posto, na 1,6 milijardi eura. Rezervacije za gubitke po kreditima bile su manje za četvrtinu i iznosile su 220 milijuna eura. Banka je tromjesečje zaključila s neto dobiti od 1,3 milijarde eura, većom gotovo za trećinu nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, prenosi Poslovni.

Andrea Orcel CEO UniCredit Grupacije (izvor Wikipedia)
Andrea Orcel CEO UniCredit Grupacije (izvor: Wikipedia)

50 posto manja izloženost u Rusiji

Stopa adekvatnosti kapitala bila je na kraju rujna otprilike za trećinu postotnog boda niža nego na kraju lipnja i iznosila je 15,41 posto. UniCredit ističe i da je smanjio izloženost u Rusiji za 50 posto, na 3,1 milijardu eura. Njezin ruski ogranak povećao je u razdoblju od srpnja do rujna ukupni prihod za 76 posto, na 357 milijuna eura. Neto prihod od kamata skočio je 56,1 posto, a prihod od naknada i provizija za 21,9 posto, pokazuje izvješće.

Iz banke su povisili povisili prognoze neto prihoda i dobiti za tekućuu godinu. Poodu vjetom da recesija bude blaga, očekuje se 17,4 milijarde prihoda odnosno 4,8 milijardi eura dobiti. Iz Unicredit naglašavaju da je u ovim rezultatima isključeno poslovanje u Rusiji.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije