Financa
Digitalni poslovni portal

- OGLAS -

Plaćajte mobilnim novčanicima i vraća vam se novac

Plaćanje Mastercard karticom tijekom studenog omogućava korisnicima da se dodatno uvjere da je u pitanju jednostavan i siguran način plaćanja, koji im pri tom donosi i cash back. Naime, Mastercard pokreće novu kampanju sa povratom novca u okviru koje će svi korisnici Mastercard kartica koji plaćaju mobilnim novčanicima banaka koje su ovu uslugu omogućile, moći ostvariti 10 KM povrata sredstava ukoliko u periodu od 1. do 30. studenog izvrše tri transakcije minimalne zbrojne vrijednosti 30 KM.

Mobilna plaćanja – beskontaktna plaćanja koja se obavljaju putem mobilnih telefona, pametnih satova i sličnih pametnih uređaja – su sve popularnija jer su brza, jednostavna i sigurna za korištenje. Kako bi koristili mobilna plaćanja, korisnici Mastercard kartica prije svega treba da provjere da li je njihova banka među šest banaka koje su ovu opciju omogućile svojim klijentima.

Nakon što na svom uređaju pokrene aplikaciju mobilnog novčanika, korisnik bira opciju „+“ i dodaje svoju karticu bilo ukucavanjem podataka ili slikanjem kartice – tako se stvara digitalna verzija Mastercard kartice u mobilnom novčaniku, i telefon postaje spreman za plaćanje na POS terminalima, baš onako kako su građani već navikli plaćati platnim karticama, svuda gdje su beskontaktna plaćanja već omogućena – od tržnih centara, supermarketa i butika, kafića, restorana, ljekarni, benzinskih crpki i kino dvorana.  Plaćanja se mogu potvrditi biometrijski, odnosno skeniranjem lica ili otiska prsta, ili ukucavanjem šifre za otključavanje telefona.

Jelena Ristić, direktorica za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard, istaknula je da mobilna plaćanja postaju sve značajniji trend na platnom tržištu i da je prema MasterIndex BiH rezultatima, 31% ispitanika zainteresirano za korištenje ove platne metode. Ristić je dodala: „Kroz šest banaka koje svojim korisnicima nude rješenja za mobilna plaćanja, građani imaju na raspolaganju različite opcije uz koje će svoja svakodnevna plaćanja učiniti još intuitivnijim i prilagođenijim suvremenom dobu. Naša već tradicionalna tržišna kampanja sa povratom novca je još jedan poticaj za korisnike koji već to nisu, da isprobaju plaćanje mobilnim novčanicima i uvjere se u njihovu brzinu, praktičnost i sigurnost.“

U promotivnoj kampanji u BiH sudjeluju sve kreditne i debitne Mastercard kartice fizičkih lica izdanih od strane jedne od sljedećih banaka u Bosni i Hercegovini: UniCredit Bank d.d. Mostar, UniCredit Bank a.d. Banja Luka, Raiffeisen Bank d.d. BiH, NLB Banka d.d. Sarajevo, NLB Banka a.d. Banja Luka i Nova Banka a.d. Banja Luka.  

Tijekom trajanja kampanje, moguće je ostvariti jedan povrat sredstava po jednoj kartici. Za više informacija o kampanji, posjetite www.mastercard.ba.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije