Financa
Digitalni poslovni portal

- OGLAS -

Praktična plaćanja mobilnim novčanikom donose povrat novca

Zar ne bi bilo sjajno kada biste uvijek mogli odmah prijeći na najbolji dio svega što radite, na prvi gutljaj kremaste kave koju pijete sa prijateljima u omiljenom kafiću ili na bezbrižnu igru sa najmlađima nakon posjete njihovoj omiljenoj trgovini s igračkama?

Mi znamo kako – koristite mobilne novčanike za brza, jednostavna i sigurna plaćanja. Uz mobilni novčanik, na svom telefonu – koji svatko od nas ima sa sobom u bilo koje doba dana – dodajete i mogućnost za plaćanje, tako da svoja svakodnevna plaćanja obavljate još jednostavnije, bez potrage za novčanikom ili brojanja kusura, te na taj način još brže stižete do najboljeg dijela.

A sada, najbolji dio ove priče – ukoliko ste korisnik Mastercard kartice i koristite mobilni novčanik za plaćanje, u studenom imate priliku ostvariti cash back u iznosu od 10 KM! Dovoljno je da izvršite barem tri plaćanja u ukupnoj vrijednosti od barem 30 KM do 30. studenog, i  10 KM će se  vratiti na vaš račun.

Kako do mobilnog novčanika?

  1. Provjerite je li banka kod koje imate račun i koja vam je izdala platnu karticu omogućila korištenje mobilnih novčanika – u Bosni i Hercegovini su to trenutno: UniCredit Bank d.d. Mostar, UniCredit Bank a.d. Banja Luka, Raiffeisen Bank d.d. BiH, NLB Banka d.d. Sarajevo, NLB Banka a.d. Banja Luka i Nova Banka a.d. Banja Luka i ProCredit Bank d.d. Sarajevo.
  2. Instalirajte aplikaciju mobilnog novčanika ili ukoliko već postoji na telefonu, otvorite je i odaberite karticu koju želite digitalizirati klikom na „+“ pored slike kartice.
  3. Vaš telefon je postao sredstvo za plaćanje.

Nakon toga, mobilni novčanik sa vašom Mastercard karticom spreman je za plaćanja bilo gdje da već plaćate beskontaktno. Plaćanja se mogu potvrditi biometrijski, odnosno skeniranjem lica ili otiska prsta, ili ukucavanjem šifre za otključavanje telefona.

Dakle, nema potrebe da čekate – instalirajte mobilni novčanik i odmah pređite na najbolji dio.

Više informacija na www.mastercard.ba.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije