Financa
Digitalni poslovni portal

- OGLAS -

ESOP – zaposleničko dioničarstvo, što je i koje su prednosti

ESOP (eng. employee stock ownership plan). Nekada su zaposlenici upravljali poduzećima u kojima su radili kroz radničke zadruge. Cilj je bio da se svi trude na dobrobit kompanije, te da imaju jednak glas. U modernom dobu osnivači kompanija svojim zaposlenicima daruju udjele u kompanijama ili dionice u dioničkim društvima.

Kako je zamišljen ESOP

ESOP ili zaposleničko dioničarstvo je zamišljeno da osnivač i(li)i vlasnik dio vlasništva koji želi podijeliti ili u nekim slučajevima prodati, prebaci na zakladu. Ukoliko se radi o poklonu, definirani se udjeli poklone radnicima. Nakon toga, zaposlenici ulaze u vlasništvo u definiranom postotku. Postoje i situacije u kojima postojeći vlasnik želi u potpunosti prepustiti vlasništvo. Razlozi mogu biti razni. Od nepostojanja nasljednika, gubitka motivacije, pa do poslovnih problema. U spomenutim situacijama vlasnik odredi cijenu i nudi zaposlenicima. Ovisno o željama i mogućnostima dio zaposlenika koji se odlučio za kupnju upisuje vlasništvo. Ukoliko se radi o dioničkom društvu, umjesto vlasničkih udjela zaposlenici kupuju dionice.

Zašto je ESOP – zaposleničko dioničarstvo dobro za kompaniju

Kada zaposlenik zaposlenici osjećaju dijelom kompanije, razmišljaju kao o svom domu. Produktivniji su, rade više, jer će i više vrijediti njihov udio u vlasništvu. Ne razmišljaju o tražnju novog posla i promjeni poslodavca. Vlasništvo povećava lojalnost kompaniji u kojoj su zaposleni. Također, znaju da trud može donijeti i povećanje udjela u vlasništvu. U posljednje vrijeme ovo je postao alat za privlačenje talentiranih kadrova. Jedan je od noviteta u kojima mlade i talentirane ljude pored plaće se motivira na rad, kroz obećanje u stjecanju udjela.

ESOP - zaposleničko dioničarstvo ilustracija
ESOP – zaposleničko dioničarstvo ilustracija

Šta djelatnici dobivaju

Motiva za poklanjanje dijela vlasništva ima više. Zaposlenici se poistovjećuju s kompanijom, smatrajući je svojim vlasništvom. Lojalno se ponašaju prema poslodavcu, te rade u najboljoj namjeri. Ostvarenje boljih rezultata, za njih će značiti i povećanje vrijednosti udjela. Također, bolji poslovni rezultati za njih znače i veću dividendu na kraju godine.

Kako mogu udjele valorizirati

Najčešće zaposlenici prestaju biti vlasnici udjela u kompaniji ukoliko mijenjaju poslodavca ili idu u mirovinu. Sukladno ugovoru o ESOP-u zaposlenici koji napuštaju mogu svoj udio prodati većinskom vlasniku ili nekom drugom zaposleniku. Za njih je to neka vrsta otpremnine. Cijena se definira u skladu s vrijednošću kompanije odnosno kapitala. Slično je i s zaposlenicima koji odlaze u mirovinu. Prodajom vlasničkih udjela akumuliraju novac, kao oblik štednje, za mirovinu.

Koliko je zaposleničko dioničarstvo zastupljeno

Zaposleničko dioničarstvo je postalo popularno u SAD u posljednjem desetljeću. Nerijetko se susreću ovi slučajevi. U jugoistočnoj Europi se rijetko može naći ovaj način motivacije zaposlenika. Ipak, kako je sve teže naći kvalitetne zaposlenike, sve češće se razmišlja i kod nas da ovo postane standard. Nadamo se što prije.

Autor: uredništvo Financa.ba
Prilikom preuzimanja ovog članka obvezno navesti financa.ba kao izvor i poveznicu (link) na članak.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije