Financa
Digitalni poslovni portal
Financa Header Banner – 970×250 br 6

Europljani planiraju putovati po Europi

Europljani su odlučni nastaviti putovati u 2023., no zbog rasta troškova, ključne u odabiru odredišta za odmore bit će im dobre ponude i vlastiti proračuni, a najviše će putovati po Europi

Europljani su odlučni nastaviti putovati u 2023., no zbog rasta troškova , ključne u odabiru odredišta za odmore bit će im dobre ponude i vlastiti proračuni. Najviše će putovati po Europi, dok će najviše trošiti, iznad 4900 dolara, Britanci, pokazala je prva godišnja studija “Portret europskih putnika”.

Studiju je na temelju istraživanja provedenog u Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Španjolskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu izradila i objavila analitičko-istraživačka kuća za ugostiteljstvo, putovanja i turizam MMGY Travel Intelligence. Radi s o agenciji koja redovito izrađuje studije tipa portreti putnika te drug,prenosi index.

Britanci planiraju potrošiti 4900 dolara

Portret europskih putnika je, kako ističu iz te kuće, potpuno nova studija. Ona daje uvid u namjere putovanja, sklonosti, prioritete i navike europskog tržišta putovanja u idućih 12 mjeseci.

Glavnim motivom za putovati u inozemstvo,anketirani su Europljani označili želju za stjecanjem iskustva drugih kultura. No unatoč pritisku porasta troškova života mnogi su rekli da se putovanja neće odreći.

Kod Britanaca je jedan od važnijih motiva za putovanja želja za bijegom i isključivanjem iz svakodnevice. Planiraju u prosjeku 2.5 međunarodna putovanja u idućih 12 mjeseci te očekuju da će ukupno potrošiti više od 4900 dolara na prekogranične odmore.

Na popisu i SAD, Karibi i Kanada

To je nešto više od prosjeka koji su iskazali anketirani Europljani ukupno, koji u prosjeku 2023. godine namjeravaju putovati na 2.3 međunarodna odmora. Pritom su planirali  potrošiti u prosjeku nešto više od 3900 dolara. To je kako napominju istraživači, za oko jedan posto više od prijavljenog prosječnog godišnjeg iznosa koji su trošili prije pandemije.

Osim u Europu, koja je najpopularniji izbor za putovanja u iduće tri godine. Europljani iz analiziranih zemalja u istraživanju su još naveli redom SAD, Karibe i Kanadu kao popularna odredišta.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije