Financa
Digitalni poslovni portal

- OGLAS -

U BiH povećani i uvoz i izvoz

U robnoj razmjeni Bosne i Hercegovine s inozemstvom u deset mjeseci (siječanj-listopad) ove godine izvoz je iznosio 15 milijardi i 47 milijuna KM, što je za 31,5 posto više nego u istom periodu lani, dok je uvoz iznosio 23 milijarde i 701 milijun KM, što je više 36,7 posto.

Pokrivenost uvoza izvozom je iznosila 63,5 posto, dok je vanjskotrgovinski robni deficit iznosio osam milijardi i 654 milijuna KM, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Izvoz u zemlje CEFTA-e je iznosio dvije milijarde i 771 milijun KM, što je za 48,4 posto više nego u istom periodu prošle godine, dok je uvoz iznosio dvije milijarde i 904 milijuna KM, što je više za 29,5 posto. Pokrivenost uvoza izvozom sa zemljama CEFTA-e iznosila je 95,4 posto.

U deset mjeseci ove godine izvoz u zemlje EU iznosio je 11 milijardi i 109 milijuna KM, što je za 31,7 posto više nego u istom periodu lani, dok je uvoz iznosio 13 milijardi i 440 milijuna KM, što je više za 30 posto. Pokrivenost uvoza izvozom sa zemljama EU je iznosila 82,7 posto.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije