Financa
Digitalni poslovni portal

- OGLAS -

Disney: novi stari CEO najavio kako će prodrmati poslovanje

Bob Iger, novi stari CEO Disneya, odmah nakon iznenadnog povratka najavio je kako planira prodrmati poslovanje uvelike.

Jedan od njegovih prvih poteza rezultirao je odlaskom Kareema Daniela, šefa odjela za distribuciju medija i zabave. Daniel je bio blizak saveznik bivšeg šefa Boba Chapeka.

U nedjelju je Disney najavio povratak Igera na mjesto CEO-a, nakon manje od godinu dana nakon što se povukao iz tvrtke, piše BBC.

Moja je namjera restrukturirati stvari na način koji veliča i poštuje kreativnost kao srce i dušu onoga što jesmo. U osnovi vjerujem da je pričanje priča ono što pokreće ovu tvrtku i da je ono središte načina na koji organiziramo naše poslovanje.

Bob Iger u poruci zaposlenicima

Naglasio je kako je zadužio skupinu rukovoditelja da osmisle “novu strukturu koja donošenje odluka vraća u ruke naših kreativnih timova i racionalizira troškove”.

Ovaj potez označava brzo poništavanje velike inicijative koju je pokrenuo bivši izvršni direktor Bob Chapek. Tijekom svoje prve godine na mjestu CEO-a Chapek je formirao Disneyjev odjel za distribuciju medija i zabave. Objedinio je filmske i televizijske prodajne i distribucijske operacije tvrtke. Za taj je odjel bio zadužen prethodno spomenuti Daniel.

Igera, koji je prethodno bio na čelu Disneyja 15 godina, vratio je Upravni odbor tvrtke. Vratili su ga da tvrtku vodi kroz turbulentna vremena jer je cijena dionice naglo pala, a Disney+ nastavlja poslovati s gubitkom.

Međutim, nakon što je u siječnju napustio Disney, rekao je New York Timesu da je “smiješno” sugerirati da bi se jednog dana mogao vratiti. “Dugo sam bio CEO. Ne možete se ponovno vratiti kući. Otišao sam”, rekao je novinama.

Iger, koji je bio predsjednik do 2021., sada je pristao ostati na funkciji CEO-a Disneyja dvije godine. Tijekom tog vremena namjerava pronaći nasljednika koji će voditi kompaniju.

Iznimno sam optimističan za budućnost ove sjajne tvrtke i oduševljen što me je Uprava zamolila da se vratim na mjesto glavnog izvršnog direktora.

Bob Iger

Preko 10 godina je bio na čelu tvrtke, te je nadgledao pokretanje streaming usluge Disney+ ali i pokrenuo velike akvizicije. Preuzeli su tako: studio za animaciju Pixar, kompaniju za stripove Marvel, 21st Century Fox Ruperta Murdocha i Lucasfilm, dom Ratova zvijezda.

Nakon što je najavljen Igerov povratak, Disneyeve dionice narasle su više od 6%.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije