Financa
Digitalni poslovni portal

- OGLAS -

FTX: dug od 3 milijarde dolara za 50 vjerovnika

Propala platforma za trgovanje kriptovalutama FTX objavila je da svojih 50 najvećih vjerovnika duguje gotovo 3,1 milijardu dolara.

FTX je podnio zahtjev za zaštitu od vjerovnika na američkom sudu nakon što su uspaničeni trgovci povukli milijarde dolara s platforme u nekoliko dana, a konkurentski Binance odustao od sporazuma o spašavanju.

Stečajnim postupkom obuhvaćeno je više od sto tisuća vjerovnika, ali brojka bi mogla premašiti milijun. FTX je zatražio od članova grupe da popise velikih vjerovnika ne dostavljaju zasebno, već da ih spoje u zajedničku listu.

Grupacija je u subotu priopćila da je pokrenula strateški pregled svoje globalne imovine. Dodali su da se priprema prodaja i reorganizacija nekih poduzeća.

Podsjetimo

FTX je osnovan 2019. godine, a prošle je godine imao više od milijun korisnika te je zauzeo treće mjesto po vrijednosti transakcija u kriptovalutama. U siječnju ove godine njegova tržišna vrijednost procijenjena je na 32 milijarde dolara.

Njegovi su prihodi porasli s 10 milijuna dolara u 2019. na 1 milijardu dolara u 2021.. Ove su godine obradili oko 10 posto globalnih transakcija kriptovalutama, pokazala je rujanska prijava. Njegov logo nalazio se na sportskim dvoranama u Miamiju i na dresovima klubova američke baseball lige, a promovirale su ga zvijezde poput Toma Bradyja i Gisele Bundchen.

Sam Bankman-Fried redovito je dolazio u Washington. Donirao je milijune dolara političarima i lobirao u Kongresu o pitanjima vezanim uz tržišta kriptovaluta, prenosi Reuters.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije