Financa
Digitalni poslovni portal

- OGLAS -

Većina zaposlenika želi fleksibilno radno vrijeme tijekom SP-a

Većina zaposlenih u Hrvatskoj, njih 80-tak posto, smatra kako bi im poslodavci u idućih mjesec dana tijekom SP u Katru trebali omogućiti fleksibilnije radno vrijeme. Dio njih utakmice će pratiti na radnom mjestu, pokazali su rezultati istraživanja portala Posao.hr

„Fleksibilno radno vrijeme u idućih mjesec dana priželjkuje čak 81,4 posto zaposlenika. Među sudionicima istraživanja 36 posto njih ističe argument da je Mundijal jedinstven događaj, a 45,4 posto smatra da se unatoč fleksibilnijem radnom vremenu zbog utakmica posao mora odraditi. Ostali pak smatraju da takvi događaji ne bi smjeli ometati posao“, kazala je Ines Bokan, voditeljica portala Posao.hr o objavljenim rezultatima istraživanja,prenosi svijet.hr.

Istraživanje je pokazalo da čak 45 posto zaposlenika u Hrvatskoj namjerava pratiti Svjetsko prvenstvo

Većina njih utakmice će gledati nakon posla – kod kuće ili u kafiću, no više od trećine ispitanika spremno je utakmice pratiti i na radnom mjestu

Autori istraživanja očekuju da će u idućih mjesec dana porasti korištenje slobodnih dana i godišnjih odmora.

Neki su navijači tijekom proteklih prvenstava zbog praćenja utakmica uzimali čak i lažna bolovanja. Gotovo 8 posto zaposlenika uzimat će slobodne dane kako bi mogli pratiti utakmice hrvatske i drugih zanimljivih im reprezentacija. Dok će za godišnjim odmorom zbog Svjetskog prvenstva posegnuti 4,6 posto ispitanika“, kazala je Bokan.

Da  poslodavci u Hrvatskoj uvažavaju fleksibilno radno vrijeme kada je nogomet u pitanju, potvrđuje i podatak da 30 posto zaposlenika. Smatraju kako bi poslodavci imali razumijevanja za njihovo kašnjenje na posao zbog slavlja nakon utakmice prethodne večeri.

Osim toga, u svakoj se četvrtoj tvrtki organizira zajedničko gledanje utakmice za zaposlenike nakon radnog vremena. Dok će 20,5 posto zaposlenih ljudi utakmice će gledati u društvu nekoliko kolega.

Čak 12 posto djelatnika u istraživanju je reklo kako njihovi poslodavci u potpunosti imaju razumijevanja za navijačko ludilo. Oko 40 posto njih smatra da poslodavci to razumiju, ali da posao zbog toga ne smije trpjeti.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije