Financa
Digitalni poslovni portal

- OGLAS -

Ruska ekonomija skliznula u recesiju

Ruska ekonomija je skliznula u recesiju. Bruto domaći proizvod u trećem je tromjesečju smanjen za četiri posto, piše u prvoj procjeni ekonomske aktivnosti ruski statistički ured Rosstat. Ekonomija je u drugom kvartalu pala za oko četiri posto.

Prema francuskoj novinskoj agenciji AFP kontrakcija ruskog gospodarstva u trećem tromjesečju bila je manja nego što su predviđali analitičari. Procjenjuju da će pad biti 4,5 posto.

Najveći pad, 22,6 posto, zabilježen je u trgovini na veliko, dok je trgovina na malo pala za 9,1 posto. S druge strane, građevinarstvo je poraslo za 6,7 posto, dok je poljoprivredni sektor zabilježio rast od 6,2 posto.

Ruska ekonomija je u prvim mjesecima godine zabilježila gospodarski rast od 3,5 posto, a nakon napada na Ukrajinu mnoge su zapadne zemlje uvele ekonomske sankcije Rusiji.

Ruska središnja banka objavila je 8. studenog da će ruski BDP ove godine pasti za 3,5 posto. Međunarodni monetarni fond i Svjetska banka Rusiji predviđaju 3,4 i 4,5% kontrakcije gospodarstva, prenosi seebizz.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije