Financa
Digitalni poslovni portal

- OGLAS -

Addiko Bank Sarajevo se pridružila projektu USAID Turizam

Addiko Bank Sarajevo i USAID Razvoj održivog turizma u Bosni i Hercegovini (Turizam) potpisali su „Zajednički plan implementacije“. Time je formalizirana suradnja sa ciljem podrške turističkom sektoru Bosne i Hercegovine. Strateški fokus Addiko Bank Sarajevo u poslovnom segmentu su mala i srednja poduzeća. Među njima se nalazi i veći dio sektora turizma, te je ova suradnja logičan slijed aktivnosti. Suradnja će se primarno realizirati kroz promociju prilagođenih financijskih proizvoda za turizam, te na financijsku edukaciju turističkih poduzeća, sa ciljem njihovog jačanja.      

Turistički sektor u Bosni i Hercegovini postiže odlične rezultate. Ove godine primjetan je zaista ogroman napredak, kako u segmentu smještajnih i ugostiteljskih kapaciteta, tako i ostale prateće ponude. Ovaj razvoj svakako već prati i naše tržišno pozicioniranje kao banke fokusirane na MSP (SME) poduzeća. Mislim da je ovo posebno bitno naglasiti jer istinski shvaćamo stvarne potrebe ovog tržišnog segmenta, te kreiramo našu ponudu u skladu sa tim. Banka je protekle godine značajno unaprijedila procese odobravanja kredita, ali i druge servise, kako bi klijenti mogli svoje financijske obaveze zadovoljiti u vrlo kratkom vremenskom roku.

Jasmin Spahić, predsjednik Uprave Addiko Bank Sarajevo

USAID Turizam radi na stvaranju dinamične, održive turističke ekonomije, predvođene privatnim sektorom u skladu sa kulturom gostoprimstva i prepoznatljivim prirodnim atrakcijama Bosne i Hercegovine. Projekt podržava privatni sektor u predvođenju rasta turističkog sektora. Uključujući pozicioniranje Bosne i Hercegovine kao jedne od najdinamičnijih i najatraktivnijih turističkih destinacija na međunarodnom nivou, sa ciljem povećanja broja posjetitelja, smanjenja sezonalnosti i povećanja vrijednosti.

Addiko Bank Sarajevo se pridružila projektu USAID Turizam
Addiko Bank Sarajevo se pridružila projektu USAID Turizam

Za više informacija, posjetite prvu online platformu za financiranje malih i srednjih poduzeća u sektoru turizma, koju je izradio USAID Turizam: https://finance.turizambih.ba/

Za više informacija o USAID Turizam aktivnostima, posjetite web stranicu turizambih.ba ili profile na društvenim platformama.

Više informacija o aktualnoj ponudi Addiko Bank Sarajevo za turistički sektor, ali i druge SME kompanije potražite na Pravna lica – Addiko Bank Sarajevo (addiko-fbih.ba)

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije