Financa
Digitalni poslovni portal

- OGLAS -

Godišnji poslovni ciljevi – kako ih odabrati i kako ih se držati

Nova godina je počela i svi još pričaju o novogodišnjih odlukama – a ni radno mjesto nije iznimka.

Mnoge tvrtke traže od zaposlenika da postave ciljeve kao dio svojih procjena u ovo doba godine, ali iznalaženje dostižnih može biti teško. Proces se može činiti neodoljivim i zastrašujućim, osobito ako ste novi u tvrtki ili vam je ovo prvi posao.

Ali poslovni ciljevi su važni za vašu karijeru, kaže Rosemary McLean, direktorica u tvrtki Career Innovation Company, koja pruža podršku u karijeri i poslovnoj strategiji.

Postavljanje ciljeva često je sastavni dio poslovnog života kada se žele postići rezultati.

Provjera

Prije nego što odlučite o određenim ciljevima, ključno je provjeriti i svog menadžera i sebe, kaže trenerica za karijere Hannah Salton.

Iskreno razgovarajte sa svojim menadžerom kako biste razumjeli koja su njihova ključna očekivanja od vas. Može pomoći i razmatranje kako vam vaši profesionalni ciljevi mogu pomoći da razvijete vještine koje možete koristiti izvan posla, kao što je javni govor.

Neka vam bude neugodno – ali nemojte pretjerivati

Drugi čimbenici o kojima treba razmisliti prije postavljanja ciljeva uključuju fokusiranje na prenosive vještine koje će biti korisne u različitim industrijama i u različitim ulogama. Ili koje bi vam mogle osigurati napredovanje, kažu stručnjaci.

To bi uključivalo postavljanje ambicioznih ciljeva, rekla je trenerica karijere Alice Stapleton.

“Ciljevi se moraju činiti pomalo izvan vaše zone udobnosti i možda će zahtijevati da dublje kopate”, kaže ona. Dodajući da je jedan od načina da to učinite postavljanje ciljeva koji vas tjeraju da naučite potpuno nove stvari.

Razmišljanje o ciljevima na taj način moglo bi izbaciti mnogo različitih ideja. Također je važno suziti ih i usredotočiti se na odabrane umjesto da se previše raspršite, kaže McLean. To bi moglo uključivati postavljanje ciljeva koji imaju različite razine težine.

A kada konačno dođe do stvarnog formuliranja vaših ciljeva, takozvani SMART (specifičan, mjerljiv, ostvariv, relevantan i vremenski ograničen) pristup može pomoći, kaže Stapleton.

SMART metodologija
SMART metodologija

Držite sebe odgovornom osobom

Posjedovanje jasnog plana kao što je ovaj također može pomoći u odgovornosti, kažu stručnjaci. Razmišljanje o ciljevima tijekom cijele godine, a ne samo kada je riječ o procjenama, još je jedan način za to, kaže Salton.

“Odvojite svoje osobno vrijeme za provjeru, na primjer 30 minuta svaki tjedan da razmislite o napretku i postavite si male ciljeve za sljedeći tjedan”, kaže ona.

Stapleton dijeli to mišljenje. Ona predlaže da postavite kratkoročne ciljeve koji će vam pomoći da radite prema dugoročnijim. I da ih „držite na oku“.  To bi moglo biti zapisivanje ciljeva u bilježnicu koju svakodnevno koristite. Postavljanje iznad radnog stola. Ili postavljanje na pozadinu radne površine.

Ako vam je to previše teško ili mislite da biste se mogli toliko naviknuti na svakodnevno gledanje u ciljeve da biste ih na kraju mogli previdjeti, McLean ima drugu ideju: samoprovjera.

Važno je pronaći vremena tijekom cijele godine da se posvetite svojoj karijeri, tako da rezerviranje vremena u kalendaru za to može dobro funkcionirati.

Dobivanje podrške koja vam je potrebna

Još jedan koristan način da budete sigurni da ste na pravom putu jeste za podršku se obratiti se svom menadžeru i kolegama. Prijave na tečajeve obuke, suradnja na projektima, učenje jedni od drugih i pridruživanje mentorskim programima tvrtki neki su od načina za to.

Komunikacija je ključna ako želite najbolje iskoristiti te prilike, kaže Salton.

“Kako godina bude odmicala, budite iskreni prema svom nadređenome o tome mislite li da će ciljevi biti postignuti. Ako ne, pokušajte biti konkretni o tome koja dodatna podrška vam je potrebna da biste uspjeli”, dodaje ona.

Ali podrška može doći i u osobnijem obliku, kaže McLean.

„Drugi također mogu pružiti različite vrste podrške. Informacije, pohvale, podizanje samopouzdanja i sugeriranje načina na koje biste mogli prevladati sve prepreke”. U konačnici, međutim, važno je upamtiti da iako su ciljevi izvrstan način za napredak na poslu, to nije jedino što je važno. “To je također sjajna prilika za vas da istražite na koji biste način željeli rasti i razvijati se”, kaže McLean.

Izvor: CNBC Make It

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije