Financa
Digitalni poslovni portal
Financa Header Banner – 970×250 br 6

Objavljeno koje su najveće prijetnje njemačkom napretku

Manjak kvalificirane radne snage i slabo poboljšanje produktivnosti ozbiljne su prijetnje njemačkom napretku, upozorila je u ponedjeljak državna razvojna banka KfW.

Urušavaju se temelji (koji bi trebali jamčiti) daljnje povećanje prosperiteta”. Navodi to u ponedjeljak njemački list Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) kao zaključak studije KfW-a.

Glavni ekonomist banke Fritzi Koehler-Geib bio je jasan. “Kombinacija sve manje ponude domaće radne snage na dulji rok i slabog rasta produktivnosti jedinstveni je izazov s kakvim se nismo suočili od kraja rata”.

Da se sumorna prognoza ne bi obistinila, ponuda radne snage mora se povećati imigracijom. Također, i daljnjim mjerama na tržištu rada, naglašavaju u razvojnoj banci.

Rad ujedno mora biti produktivniji, što bi se, među ostalim, trebalo postići smanjenjem birokracije i promicanjem inovacija, poručuju, prenosi N1.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije