Financa
Digitalni poslovni portal

- OGLAS -

Bitcoinov pozitivan trend na početku ove godine

Bitcoinov pozitivan trend na početku ove godine je za većinu tržišta iznenađenje. Godina je krenula depresivno, rat u Ukrajini se nastavio, a prijetnja recesije ne prestaje. Ipak, to nije spriječilo bitcoinov novi veliki uspon. Ako je vjerovati postojećoj tržišnoj situaciji bitcoin će nastaviti rasti „nakon određene konsolidacije“ zahvaljujući ključnim signalima iz njegovog indeksa relativne snage (RSI).

Kako se očekuje dodatan rast cijena bitcoina u narednom periodu, tržišni špekulanti se osjećaju sve sigurnije. Navedeno je uzrokovalo i povećan promet usprkos široko rasprostranjenom nepovjerenju u dugotrajnost trenutnog uspona, piše Cointelegraph. Crypto Wolf, poznati trgovac kriptovaluta ističe ovaj fenomen, jer se bitcoin izdvojio od svih ostalih. RSI je, primjetio je 18. siječnja, ispisao dugo očekivanu bikovsku divergenciju u tjednom vremenskom okvir. Ovo se do sada nikada nije dogodilo.

Bitcoin cijena posljednjih mjesec dana (izvor CoinDesk)
Bitcoin cijena posljednjih mjesec dana (izvor CoinDesk)

RSI – index relativne snage

Nemamo se priliku često susresti s izrazom RSI. Pokazatelj je koji se koristi u tehničkoj analizi za predviđanje kretanja cijena i upozorenja. Korisno je za utvrđivanje je li neko sredstvo prekupovano ili preprodavano. U praksi bi trebao predvidjeti promjenu trenda cijena imovine (kao što je dionica ili kriptovaluta). Investitori i špekulanti koriste kao jedan od znakova kada ulagati u imovinu. U praksi se pokazalo da pruža prilično pouzdane signale. Posebno je zahvalan u bočnim trendovima, što ga je učinilo jednim od najpoznatijih pokazatelja u tehničkoj analizi. RSI je vrlo jednostavan za upotrebu. Rezultat vrijednosti je uvijek između 0 i 100. Analizirana imovina je prekupovana kada je njegova vrijednost iznad 70, a preprodavano kad mu vrijednost padne ispod 30.

Jeli ovo bitcoinov uzlet kao 2021.

Bitcoin počinje ponavljati neku vrstu renesanse koja je posljednji put viđena na kraju njegovog prethodnog medveđeg tržišta početkom 2019. godine.
Trader i analitičar Trader Tardigrade, poznat i kao Alan na društvenim mrežama, tako predviđa da će se dobra vremena nastaviti još neko vrijeme.
Dnevni RSI iznosio je blizu 87 u vrijeme pisanja ovog teksta, kažu podaci Cointelegraph Markets Pro i TradingViewa. To je najviši nivo od siječnja 2021. godine. Podsjećamo da je nakon toga bitcoin postavio nove rekordne vrijednosti svih vremena od 58.000 dolara u travnju 2021. i 69.000 dolara u studenom.

Pretplatite se na naše obavijesti
Prijavite se ovdje kako biste primali najnovije vijesti, ažuriranja izravno na Vaš email.
Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku
Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije