Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Paramount se spaja s kompanijom Skydance

Paramount Global pristao se spojiti s tvrtkom Skydance Media Davida Ellisona u kompliciranom ugovoru kojim se prekida upletenost obitelji Redstone u holivudsku tvrtku.

Shari Redstone prodaje kontrolni udio svoje obitelji u Paramount Globalu i spaja zabavnog diva sa Skydance Medijom. Približili su se tako kraju perioda od gotovo četiri desetljeća što su ona I njen otac bili moćni igrači u industriji zabave, piše Wall Street Journal.

Skydance i njegovi investitori složili su se potrošiti više od 8 milijardi dolara za kupnju National Amusementsa, obiteljske tvrtke koja kontrolira Paramount, i uložiti u novu iteraciju kultne tvrtke. Ugovor ovom divu zabave daje injekciju novca u vrijeme kada je tradicionalno medijsko okruženje u padu.

Dogovor, objavljen u nedjelju navečer, dolazi nakon što je posebna komisija direktora Paramount Globala pristala na spajanje sa Skydanceom. U utorak su Redstonesi načelno pristali prodati National Amusements, tjednima nakon što su odbili sličan ugovor sa Skydanceom, šokirajući mnoge u Hollywoodu i Wall Streetu.

Spajanje će spojiti Paramount—koji posjeduje kultni filmski studio iza filma ‘Kum’, televizijsku kuću CBS i kabelske mreže uključujući Nickelodeon, Comedy Central i MTV—sa Skydanceom, produkcijskom tvrtkom koju vodi sin suosnivača Oraclea Larryja Ellisona. Skydance također posjeduje studio za animaciju i odjel za igre te ima zajedničko ulaganje s National Football League, prenosi Seebiz.

Skydance je rekao da planira poboljšati i “ponovno osnažiti poznate brendove Paramount i CBS”. Istovremeno planiraju poboljšavati profitabilnost i pojačati ulaganja u digitalne platforme. Cilj mu je poboljšati tehnologiju koja stoji iza streaming platformi Paramount+ i Pluto te osnažiti kabelske kanale tvrtke.

Prema ugovoru, Skydance će kupiti National Amusements u ugovoru čija je vrijednost kapitala 1,75 milijardi dolara. Skydance se zatim planira spojiti s Paramountom.

Očekuje se da će spajanje trajati mjesecima dok regulatori preispituju dogovor.

Skydance bi prema ugovoru trebao platiti manje za National Amusements nego što je prvobitno predloženo. Ali Redstone je osigurao dodatnu pravnu odštetu od potencijalnih tužbi dioničara, rekli su ljudi upoznati s ugovorom. Redstoneova je zabrinutost bila veća pravna zaštita kada je prošli mjesec odustala od ugovora.

Uvjeti dogovora nude dioničarima koji nisu dioničari Redstone Paramounta mogućnost isplate uz premiju. Što nije bilo dio početne ponude.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno