Četvrtak, 19 rujna, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Dionice Burberryja pale za čak 11 posto

Dionice Burberryja pale su za 11% u ranom trgovanju u ponedjeljak nakon razočaravajućeg rezultata u prvom kvartalu. To ih je dovelo do izdavanja upozorenja o dobiti, smjene izvršnog direktora i smanjenja dividende.

Luksuzni div rekao je da, ako se nedavno usporavanje trgovanja nastavi, očekuje izvijestiti o operativnom gubitku za prvu polovicu ove godine. Također očekuje i cjelogodišnju operativnu dobiti ispod predviđanja, piše CNBC.

Obustavili su i svoju dividendu i imenovali Joshuu Schulmana za novog izvršnog direktora. Schulman je prije vodio Michael Kors i Coach. Dosadašnji izvršni direktor Jonathan Akeroyd odstupa s pozicije.

“Slabost koju smo istaknuli ulaskom u 25. fiskalnu godinu produbila se i ako se trenutni trend nastavi kroz naš drugi kvartal, očekujemo da ćemo izvijestiti o operativnom gubitku u prvom polugodištu”, rekao je predsjednik Burberryja Gerry Murphy, opisujući učinak tvrtke u prvom kvartal. kao “razočaravajuće”.

“U svjetlu trenutnog trgovanja, odlučili smo obustaviti isplate dividende. Očekujemo da će akcije koje poduzimamo, uključujući uštede, početi donositi poboljšanje u drugoj polovici godine i ojačati našu konkurentsku poziciju i podupirati dugoročni rast.”

Burberry je rekao da je prodaja u usporedivim trgovinama pala za 21% u 12 tjedana do 29. lipnja. S maloprodajnim prihodima od 458 milijuna funti za to razdoblje. Na regionalnoj osnovi, prodaja je pala za 16% u EMEIA (Europa, Bliski istok, Indija i Afrika) i 23% u Aziji i Pacifiku i Americi.

Ističući želju za “ponovnim povezivanjem s našom osnovnom bazom kupaca”, Burberry je rekao da se planira usredotočiti na rebalansiranje svojih proizvoda. Cilj im je poboljšati komunikaciju svog brenda, osvježiti web stranicu i ostvariti uštede.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno