Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Carlsberg preuzima proizvođača bezalkoholnih pića

Carlsberg AS je postigao dogovor o preuzimanju britanskog proizvođača bezalkoholnih pića Britvic Plc ponudom od 3,3 milijarde funti (4,2 milijarde dolara).

Danski proizvođač piva nudi 1.315 penija po dionici, kako bi proširio svoje prisustvo na britanskom tržištu i van sektora piva. Odbor kompanije Britvic podržava ponudu, prenosi Biznis. Ponuda predstavlja 36 posto premije na cijenu dionice prije nego što je objavljena vijest o intersu za preuzimanje.

Carlsberg je već dao dvije prethodne ponude – od 1.200 penija i 1.250 penija po dionici – koje je odbor Britvica odbio.

Povijest Britvica seže još od 1930-ih godina. Danas je to globalna organizacija s više od 35 brendova, uključujući J2O i Robinsons, koji se prodaju u više od 100 zemalja.

Carlsbergova obnovljena ponuda dolazi nakon što se PepsiCo Inc, koji ima ugovor o punjenju s obje kompanije, pristao odreći klauzule o promjeni kontrole u svom ugovoru s Britvicom koja je potencijalno mogla omesti dogovor.

Carlsberg je naveo da je njegov interes za Britvic u skladu sa strategijom kompanije najavljenom u veljaći. Ona uključuje širenje van tržišta piva. Brendovi kao što su Somersby cideri i Garage hard seltzers čine dva odsto njegove proizvodnje.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno