Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Kina u vladinim računalima blokira korištenje Intel i AMD čipova

Kina je uvela smjernice za postupno ukidanje američkih mikroprocesora Intela i AMD-a iz vladinih osobnih računala i poslužitelja. Smjernice za nabavu također nastoje skloniti Microsoftov operativni sustav Windows. Kao i inozemni softver za baze podataka a sve u korist domaćih opcija, navodi se u izvješću.

Vladinim agencijama iznad gradske razine rečeno je da prilikom kupnje uključe kriterije koji zahtijevaju “sigurne i pouzdane” procesore i operativne sustave, prenosi Yahoo Finance.

Kinesko ministarstvo industrije krajem prosinca izdalo je izjavu s tri odvojena popisa CPU-a, operativnih sustava i centralizirane baze podataka koji se smatraju “sigurnima i pouzdanima”.

Ured za informiranje Državnog vijeća, koji obrađuje medijske upite, nije odmah odgovorio na faksiran zahtjev za komentarom. Intel i AMD također nisu odmah odgovorili na zahtjev za komentar.

SAD ima za cilj potaknuti domaću proizvodnju poluvodiča i smanjiti ovisnost o Kini i Tajvanu. Tim povodom Bidenova administracija izdala je 2022. Zakon o čipovima i znanosti.

Zakon je smišljen za jačanje američkih poluvodiča. Sadrži financijsku pomoć za domaću proizvodnju uz subvencije za proizvodnju naprednih čipova.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno