Četvrtak, 19 rujna, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Borba za pažnju: Analiza važnosti followera i sadržajne vidljivosti na društvenim mrežama

Pitanje je li vrijednije akumulirati veliki broj followera ili fokusirati se na vidljivost sadržaja na društvenim mrežama često postavljaju naši klijenti. Neki od njih izražavaju frustraciju zbog algoritamskih ograničenja u povećanju broja followera. Iako nemamo sumnje u važnost izgradnje profila kroz kvalitetan sadržaj, želimo pružiti jednostavan odgovor koji će otkloniti sve dileme.

Nakon temeljite analize i rasprave, istraživači su dokumentirali prednosti i nedostatke oba pristupa kako bi pružili uvid u vrijednost followera. U nastavku članka otkrijte stvarnu važnost ovog aspekta na društvenim mrežama.

Prednosti povećanja broja followera:

Široka mreža pratitelja – veća skupina pratitelja znači i veću online zajednicu. Što povećava vjerojatnost da će nas pratiti osobe zainteresirane za segment u kojem djeluje naš brand.

Potvrda od strane društvene zajednice – veći broj pratitelja služi kao potvrda da je brand prihvaćen i cijenjen od strane šire publike. To predstavlja društveni pokazatelj vjerodostojnosti i popularnosti, što može privući pažnju potencijalnih kupaca i poslovnih partnera.

Nedostaci povećanja broja followera:

Kvalitet, a ne kvantitet – iako broj pratitelja ima svoju percepcijsku važnost, kvaliteta pratitelja je mnogo važnija. Aktivna angažiranost publike donosi veću korist brandu od pukog povećanja broja pratitelja. Iskustvo nas uči da većina pratitelja na brand profilima ostaje neaktivna.

Organska interakcija – broj pratitelja ne utječe na organski doseg sadržaja. Algoritmi društvenih mreža prilagođavaju prikazivanje sadržaja prema interesima korisnika, što može uključivati i osobe koje nisu naši pratitelji.

Površni kriteriji – usredotočenost samo na broj pratitelja bez razmatranja njihove angažiranosti ne dovodi do poslovnog uspjeha.

Prednosti povećanja dostupnosti sadržaja

Precizno targetiranje – investiranje u vidljivost sadržaja omogućuje brandovima da ciljaju specifične demografske skupine, osiguravajući da sadržaj dosegne pravu publiku koja je online i aktivna u tom trenutku.

Visokokvalitetna interakcija – manja, ali angažiranija publika često je vrijednija. Visokokvalitetne interakcije i iskreni angažman mogu rezultirati većim stopama konverzije. Često brandovi ostvaruju veće prodajne rezultate putem objava influencera s manje pratitelja, ali specijaliziranih profila.

Troškovna efikasnost – povećanje vidljivosti sadržaja putem ciljanih oglasa je efikasan način dosega ciljane publike, neovisno o broju pratitelja, i to na ekonomičan način.

Nedostaci povećanja dostupnosti sadržaja

Vremenski period – povećanje vidljivosti sadržaja može zahtijevati vremena, posebno ako započinjete s manjom publikom. Stoga je važno biti strpljiv i uporan.

Funkcioniranje algoritma – algoritmi društvenih mreža su podložni čestim promjenama, koje utječu na organski doseg sadržaja. Trenutačno, algoritmi favoriziraju popularni sadržaj prema interesima korisnika, ali ti algoritmi se stalno mijenjaju i unaprjeđuju. Promoviranjem sadržaja moguće je ublažiti utjecaj ovih promjena, ali važno je biti svjestan mogućih promjena.

Savjeti

Preporučuje se uravnoteženi pristup između izgradnje baze pratitelja i ulaganja u vidljivost sadržaja. Fokusiranje na organski rast pratitelja, uz istovremeno povećanje vidljivosti sadržaja ciljanoj publici, donosi najbolje rezultate za brandove. Naglasak treba staviti na kvalitetu sadržaja i interakcije s publikom. Što uključuje aktivno sudjelovanje s pratiteljima i odgovaranje na komentare i poruke.

Korisnicima su privlačni koristan i visokokvalitetan sadržaj, te je često presudan faktor za odluku o praćenju. Uz to, redovita analiza podataka ključna je za razumijevanje učinkovitih strategija koje podržavaju brand. Univerzalnog recepta nema, ali iskustva pokazuju da je u svemu ključan balans.

Izvor: womeninadria.com

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno