Petak, 20 rujna, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Volkswagen suočen s padom marži, moraju rezati troškove

Volkswagen, njemački proizvođač automobila, dodatno smanjuje proizvodne kapacitete, reže troškove i mijenja potrošnju softvera nakon ulaganja u proizvođača električnih vozila Rivian.

Njemački Volkswagen će morati uložiti “značajne napore u smanjenju troškova” u drugoj polovini godine. Ovaj trend će se nastaviti i kasnije ako želi oživjeti profitne marže, poručila je kompanija.

Kompanija je već smanjila kapacitet tvornice za 25 posto na određenim lokacijama, uključujući svoju glavnu tvornicu u Wolfsburgu. Ovo je dio šireg cilja smanjenja kapaciteta za 10 posto diljem Europe.

Utjecaj drugih mjera štednje, poput poticaja za prijevremeno umirovljenje, trebat će neko vrijeme da stupi na snagu, rekao je glavni financijski direktor Arno Antlitz.

Volkswagen je usred akcije ušteda vrijednih deset milijardi eura koja je najavljena u prosincu. Rezovi bi ove godine trebali dosegnuti četiri milijarde eura.

Volkswagen ojačava svoju globalnu ponudu s prilagođenim modelima električnih vozila. Posebno za kinesko i tržište SAD, u pokušaju obrane tržišnog udjela u Kini. Želja je zadržati svoj udio u Europi i rasti na tržištu SAD.

Volkswagen je u drugom tromjesečju objavio dobit prije kamata i poreza od 5,46 milijardi eura. Ovo je pad u odnosu na 5,6 milijardi eura godinu dana ranije. Operativna marža u marki VW pala je na pet posto, dok su prihodi Audija bili pogođeni uskim grlima u opskrbnom lancu, piše Poslovni.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno