Petak, 18 listopada, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Prosječna plaća u Federaciji 1.384 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposleniku u Federaciji BiH u kolovozu iznosila je 1.384 KM i nominalno je niža za 0,2 posto, a realno niža za 0,1 posto u odnosu na prethodni mjesec.

U odnosu na isti mjesec prethodne godine prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposleniku u kolovozu nominalno je viša za osam posto, a realno viša za 6,3 posto, podaci su Federalnog zavoda za statistiku.

Najveće smanjenje prosječne mjesečne isplaćene neto plaće u kolovozu u odnosu na srpanj zabilježeno je u građevinarstvu i to za 2,8 posto, zatim u poljoprivredi, šumarstvu i ribolovu za 2,5 posto, te administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima za 2,2 posto.

U isto vrijeme, najveće povećanje prosječne mjesečne isplaćene neto plaće od 1,9 odsto zabilježeno je u umjetnosti, zabavi i rekreaciji, u financijskim i djelatnosti osiguranja za 1,8 posto, a u vađenju ruda i kamena za jedan posto.

Prosječna mjesečna isplaćena bruto plaća po zaposleniku u FBiH u kolovozu iznosila je 2.159 KM. Nominalno je niža za 1,2 posto, a realno niža za jedan posto u odnosu na prethodni mjesec.

U odnosu na isti mjesec prethodne godine prosječna mjesečna isplaćena bruto plaća po zaposleniku u kolovozu nominalno je viša za 8,4 posto, a realno viša za 6,7 posto.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno