Petak, 21 lipnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Allianz uvećao kvartalnu dobit za 6,8 posto

Njemačka osiguravajuća grupa Allianz izvijestila je u ponedjeljak da joj je operativna dobit u prvom tromjesečju skočila za 6,8 posto. Prvenstveno zahvaljujući segmentu neživotnih osiguranja.

Glavna financijska direktorica Allianza Claire-Marie Coste-Lepoutre kazala je da su snažan interni rast potaknut cijenama i stroga disciplina pri preuzimanju rizika u poslovanju segmenta neživotnih osiguranja, pridonijeli iznimnom rastu operativne dobiti.

“Snažan neto priljev klijenata. Izvanredne naknade za uspješnost u segmentu upravljanja imovinom, dokaz su da smo se sjajno snašli u nestabilnom okruženju tržišta kapitala”, kazala je. Allianzova neto dobit porasla je za 21,8 posto, na 2,63 milijarde eura.

Ukupni obujam poslovanja porastao je 5,3 posto, na 48,4 milijarde eura, zahvaljujući rezultatima svih poslovnih segmenata. “Segment neživotnih osiguranja zabilježio je solidan rast potaknut cijenama. Dok je rast u segmentu životnih i zdravstvenih osiguranja prvenstveno posljedica povoljnog prodajnog zamaha u SAD-u i Italiji”. Pojašnjeno je u financijskom izvješću.

Allianz je potvrdio prognozu za cijelu godinu. Ciljana operativna dobit za 2024. i dalje iznosi 14,8 milijardi eura, prenosi Hrportfolio.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno