Četvrtak, 30 svibnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Ulaganja poduzetnika u kibernetičku sigurnost do 2027. porast će za 26%

Ulaganja u kibernetičku sigurnost poduzeća porast će sa 179 milijardi američkih dolara u 2022. na 226 milijardi dolara u 2027. godini, pokazala je nova studija tvrtke Juniper Research. Ovaj rast od 26 posto u sljedećih 5 godina odražava zrelost tržišta kibernetičke sigurnosti koje se razvija odgovarajući na pojavu novih prijetnji. Glavni pokretači potrošnje su rast svijesti o ranjivosti sustava te nove prijetnje, uključujući ransomware i DDoS (Distributed Denial of Service).

Vodeći pružatelji usluga kibernetičke sigurnosti AWS i IBM
Juniper Research’s Competitor Leaderboard za tržište kibernetičke sigurnosti identificirao je 5 vodećih dobavljača usluga kibrnetičke sigurnosti na globalnoj razini. To su:

  1. AWS
  2. IBM
  3. Cisco
  4. Oracle
  5. Sophos

“Računalstvo u oblaku transformiralo je poslovne procese, stoga ne čudi da su dva najveća pružatelja usluga računalstva u oblaku, AWS i IBM, vodeći i u području kibernetičke sigurnosti. Za pružatelje usluga u oblaku učinkovita kibernetička sigurnost je nužnost: nudeći interna rješenja za kibernetičku sigurnost, AWS i IBM kapitaliziraju svoje velike korisničke baze; prema potrebi preuzimaju poduzeća i povećavaju kapacitete kako bi proširili i poboljšali svoj portfelj usluga”, objasnila je koautorica istraživanja Damla Sat.

Juniper Research’s Competitor Leaderboard pruža neovisnu ocjenu tržišnog položaja vodećih igrača u segmentu kibernetičke sigurnosti. Primjenjuje robusnu i transparentnu metodologiju procjene, uključujući analizu toplinske karte i temeljito objašnjenje tržišne pozicije svake tvrtke. Leaderboard procjenjuje kapacitete, sposobnosti i proizvode svakog dobavljača. Analiza obuhvaća procjenu obujma njihovih operacija, financijske uspješnosti i sofisticiranosti njihove ponude u segmentu kibernetičke sigurnosti.

Istraživanje “Cybersecurity: Key Trends, Competitor Leaderboard and Market Forecasts 2022-2027” pokazalo je da rad na daljinu i računalstvo u oblaku implementiraju tvrtke svih veličina, od malih do multinacionalnih, što kibernetičkim kriminalcima otvara sve veći prostor za napade. Kao ključne čimbenike unutar rješenja za kibernetičke sigurnosti istraživanje je identificiralo strojno učenje, skraćivanje vremena odgovora i borbu protiv novih taktika kibernetičkih kriminalaca. Kao odgovor, pružatelji usluga kibernetičke sigurnosti moraju uspostaviti strateška partnerstva s manjim, specijaliziranim dobavljačima rješenja u području kibernetičke sigurnosti kako bi proširili izvore podataka i ponudili točkasta rješenja, te usluge kao što je objedinjeno upravljanje sigurnosnim rizicima kako bi održali relevantnost na vrlo konkurentnom tržištu.

Izvor:tockanai.hr

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno