Petak, 18 listopada, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Bitcoin dosegao novu najvišu razinu, potaknuo rast kripto sektora

Cijena bitcoina u srijedu se približila 68 400 dolara. Dosegla je najvišu razinu od srpnja i potaknula rast u kripto sektoru.

Bitcoin je porastao za više od 9% tijekom prošlog tjedna, a ether je porastao za oko 7%. Ostali popularni kovanice također su ojačale, sa solanom za blizu 10% u proteklih sedam dana i dogecoinom za 15%.

Dobici su se probili do kripto vezanih dionica. Mjenjačnica Coinbase  popela se 7% u srijedu, dovodeći svoj trodnevni porast na 19%. Dionice su najviše od kolovoza.

Bitcoin rudari Marathon Digital i Riot Platforms također su porasli u srijedu, piše CNBC.

Jedan od razloga za porast bitcoina od 53% do sada ove godine mnoštvo je novih spot bitcoin fondova kojima se trguje na burzi koji su izašli na tržište u siječnju, primajući mnoštvo novih ulagača. Ether ETF-ovi su uslijedili u srpnju.

Ulagači su u posljednja tri dana kupili dionice ETF-a za 1,2 milijarde dolara, čime su ukupni posjedi dosegli više od 63 milijarde dolara. BlackRockov iShares Bitcoin Trust (IBIT) odgovoran je za više od 30% novih kupnji.

Samara Cohen, direktorica ulaganja ETF-a i ulaganja u indekse u BlackRocku, nedavno je rekla za CNBC da su 80% kupaca IBIT-a izravni ulagači. Od toga, 75% nikada nije posjedovalo BlackRock ETF, rekla je.

“Krenuli smo na ovo putovanje s očekivanjem da moramo educirati investitore ETF-a o kripto i posebno o bitcoinu”, rekla je Cohen. “Kako se ispostavilo, dosta smo educirali kripto investitore o prednostima.”

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno