Petak, 12 srpnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

FC Barcelona prezentirala planove za vlastitu kriptovalutu

Nogometni klub otkrio je svoje planove za metaverzum, NFT kolekciju i kriptovalutu. Ovo je potez koji će oduševiti ljubitelje nogometa i kripto svijeta. Predsjednik FC Barcelona, Joan Laporta, rekao je da klub namjerava pokrenuti vlastitu kriptovalutu, NFT i metaverzum u pokušaju da konkurira drugim velikim europskim nogometnim klubovima koje financijski podupiru strani ulagači i državni fondovi, javlja CroBitCoin Portal.

U posljednje vrijeme sve više slušamo o blockchain proizvodima i uslugama poput NFT-ova i metaverzuma. I mi ćemo uskoro ponuditi digitalne proizvode našim članovima i fanovima koji će predstavljati vrijednosti kluba i generirati zanimljivo emotivno iskustvo”, izjavio je predsjednik kluba.

Tijekom svog govora na Svjetskom mobilnom kongresu (Mobile World Congress, MWC), velikom događaju za mobilnu industriju u katalonskoj prijestolnici, Laporta je detaljno iznio digitalne planove Barcelone za budućnost koje bi klubu mogle pomoći da poveća svoje prihode.
Barceloni ovo ne bi bio prvi izlet u svijet blockchaina. Španjolski klub jedan je od brojnih klubova koji koriste sportsku blockchain platformu Socios, preko koje su već izdali kriptotokene za fanove kluba.
Želimo stvoriti nove prilike za rast. Naš cilj je osvajanje titula i zadovoljstvo naših fanova, ali također moramo profitirati od svih mogućnosti u sportskoj industriji jer je to pitanje našeg opstanka”, zaključio je Laporta.

Joan Laporta predsjednik FC Barcelona
Joan Laporta predsjednik FC Barcelona

Prilika za rast i opstanak

FC Barcelona jedan je od najvećih nogometnih klubova na svijetu, s milijunima navijača diljem svijeta. Ova poznata nogometna momčad iz Katalonije istražuje kako tehnologija može pružiti prilike za rast. Klub je već je iskoristio prednosti virtualne i proširene stvarnosti (VR i AR) kako bi fanovima ponudio drugačije navijačko iskustvo i virtualni izlet na stadion Camp Nou koji se smatra se nogometnim hodočašćem. Ovaj se potez pokazao velikim uspjehom, osobito s ograničenim putovanjima diljem svijeta tijekom posljednje dvije godine.
FC Barcelona je u posljednjih nekoliko godina doživjela je neke financijske poteškoće. Prošle sezone izgubili su svog najistaknutijeg igrača i vjerojatno najboljeg igrača u povijesti nogometa, Lionela Messija. To je bio događaj koji je direktno utjecao na postojeću financijsku strukturu.
Konačno, financijske nagrade nisu jedini razlog zašto nogometni klubovi ulaze u NFT i prostor metaverzuma. Veza između ljubitelja nogometa i njihove momčadi je fantastična. Uz svu trenutno dostupnu tehnologiju, može pomoći da se fanovi i igrači još više ujedine.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno