Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Zašto investitori gomilaju Bitcoin?

Investitori počinju gomilati Bitcoin izgleda u nadi da će dobiti božićne poklone u obliku porasta vrijednosti. Prema statistici platforme za analizu kripto tržišta Sentiment, tijekom proteklih pet dana 47 888 BTC-a kupili su najveći vlasnici kriptovaluta.

Akumulirani broj predstavlja 0.24% ukupne ponude ove kriptovalute. Ono što je također zanimljivo je da je velikoj akumulaciji prethodilo 13 mjeseci velikog pada cijene Bitcoina. Posebno se jaka faza dogodila ovog studenog i povezana je s kataklizmičnim događajima oko kripto mjenjačnice FTX.

Prema podacima sa Santimenta, tijekom prva tri tjedna u studenom, kitovi koji drže između 100 i 10.000 BTC prodali su oko 1,36% ove digitalne imovine.

Očekuje li se oparavak cijene bitcoin-a u 2023.?

Trenutni volumen nabave i dalje je nekoliko puta manji od obujma prodaje tijekom studenog. Ova činjenica sugerira da su Bitcoin kitovi odlučili početi gomilati Bitcoin-e. Pretpostavka je da će tržište doživjeti novogodišnji skok, koji obično pogađa financijska tržišta u prosincu.

https://financa.ba/blog/2022/07/19/bitcoin-kitovi-tko-su/

Tada na financijskim tržištima obično počinje tzv. “Santa Rally”. Prevedeno s engleskog, to je kalendarski učinak koji uključuje rast cijena dionica tijekom zadnjih 5 dana trgovanja u prosincu i tijekom prva 2 dana trgovanja u siječnju.

Cijena Bitcoin a tijekom 2022 godine
Cijena Bitcoin a tijekom 2022 godine

Ne gomilaju se samo veliki wallet-i, već i oni manji — koji drže između 0,1 i 10 BTC. Broj takvih adresa dosegnuo je rekord svih vremena prije samo dva dana, piše Hrvatski Bitcoin Portal.

Analitičari pretpostavljaju da će tržišne cijene biti u porastu tijekom prosinca, a kitovi će vjerojatno akumulirati BTC tijekom rasta cijena, samo da bi ga mogli prodati po znatno višoj cijeni.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno