Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Slavne osobe pod prijetnjom tužbe zbog promocije NFT-ova

Yuga Labs je tvorac Bored Ape Yacht Cluba (BAYC). Radi se o megapopularnoj NFT kolekciji koja je donekle statusni simbol. Tužen je u grupnoj tužbi zajedno s nizom slavnih osoba koje su ih podržale. Slavne osobe navedene u tužbi su Justin Bieber, Snoop Dogg, Serena Williams, Madonna, The Weeknd, Kevin Hart, DJ Khaled, Gwyneth Paltrow, Paris Hilton, Jimmy Fallon i Steph Curry. U tužbi se spominje i glazbeni menadžer Guy Osery, jedan od partnera Yuga Labsa. Tužba je podnesena na okružnom sudu u Kaliforniji. Yuga Labs se optužuje za zavjeru u kojoj su slavne osobe diskretno plaćane za promociju NFT kolekcije Bored Ape Yacht Cluba. Ovime se umjetno napuhivala cijena NFT-ova. Tvrdi se da ni tvrtka ni slavne osobe nisu prijavile navodne uplate.

Yuga Labs tajno plaćala slavne osobe

Promotivna kampanja tuženika bila je iznimno uspješna, generirajući milijarde dolara u prodaji i preprodaji. Niti u jednom trenutku nitko od optuženih nije prijavio ove vrijednosne papire Komisiji za vrijednosne papire”, kažu odvjetnici tužitelja.

Platforma MoonPay također je navodno sudjelovala u zavjeri. Ova platforma služi za pomoć bogatima i slavnima u kupnji NFT-ova bez potrebe za stvaranjem novčanika, kupnjom kripto i zatim preuzimanjem vlasništva nad tokenom, piše Hrvatski Bitcoin Portal.

Tvrtka i Oseri koristili su svoje veze s platformom MoonPay i njezinom uslugom kao način kompenzacije promotorima NFT-ova Bored Ape Yacht Cluba bez obavijesti investitora.

navodi se u tužbi.

U tužbi se navodi da je Jimmy Fallon MoonPay kripto nazvao PayPalom u jednoj od svojih emisija prošlog studenog. Također se spominje epizoda u kojoj su on i Paris Hilton razgovarali o kolekciji NFT-ova Bored Ape Yacht Cluba.

Yuga Labs NFT
Yuga Labs NFT

U tužbi se od tuženika traži da tužiteljima, kao i svima drugima koji su se našli u sličnoj situaciji, isplate 5 milijuna dolara.

No čini se da je zakon ipak na strani Yuga Labsa. Savezni sudac odbacio je sličnu tužbu koja je uključivala Kim Kardashian i Floyda Mayweathera povezanih s EthereumMax. Tvrdeći tada da se od investitora očekuje razumna prosudba prije nego što svoje oklade temelje na trenutnim trendovima. Kim Kardashian je kažnjena s 1,26 milijuna dolara.

https://financa.ba/blog/2022/09/28/pankeri-majmuni-i-goblini-hi-lansira-prvu-nft-prilagodljivu-karticu/

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno