Financa
Digitalni poslovni portal

Wizz Air nastavlja s ukidanjem linija iz BiH

Niskotarifni prijevoznik Wizz Air nastavlja reducirati svoje operacije iz Bosne i Hercegovine u nadolazećoj zimskoj sezoni koja počinje 29. listopada.

Uz planirano zatvaranje baze u Tuzli od sredine rujna, što će rezultirati ukidanjem dvanaest ruta. Avioprijevoznik je nedavno dodao Hahn na svoju listu odredišta koja ukidaju letove iz Tuzle.

Osim toga, niskotarifni prijevoznik će također obustaviti operacije između Abu Dhabija i Sarajeva.

Posljednji let na toj liniji, koja je pokrenuta u listopadu 2021., bit će obavljen 28. listopada ove godine.

Prodaja karata je u međuvremenu obustavljena

No očekuje se da će zračni prijevoznik nastaviti let između dva glavna grada 31. ožujka 2024. godine, iako su promjene i dalje moguće.

Wizz Air također ukida letove iz Banja Luke za Stockholm Skavsta, a posljednji let planiran je za 28. kolovoza.
Nadalje, letovi iz drugog najvećeg bosanskohercegovačkog grada za Hamburg bit će obustavljeni 28. listopada. Kao rezultat toga, Wizz Air će održavati operacije iz Banja Luke za Basel i Dortmund ove nadolazeće zime.

Sa svoje strane, operater Zračne luke Republike Srpske priopćio je da avioprijevoznici zadržavaju pravo promjene svoje odredišne ​​mreže te da Zračna luka Banja Luka ima ugovor s Wizz Airom do ljetne sezone 2024., idućeg ožujka, što znači da dvije strane još nisu pregovarati o poslovanju prijevoznika nakon ovog datuma.

Jedina pozitivna vijest Wizz Aira u Bosni i Hercegovini u narednim mjesecima je ponovna uspostava njegove linije London Luton – Sarajevo 25. rujna.

Zbog toga će niskotarifni prijevoznik ove zime održavati samo sedamnaest tjednih izlaznih letova iz zemlje. U odnosu na 54 tjednih linija u istom razdoblju prošle godine, prenosi Bankar.me.

Wizz Air, koji već nekoliko godina održava poziciju najvećeg bosanskohercegovačkog prijevoznika, ove će zime biti izjednačen s Turkish Airlinesom po broju tjednih letova. No imat će samo tri tjedna polaska više od svog niskotarifnog rivala Ryanaira.

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije