Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

BMW objavio rezultate lošije od očekivanja

Njemački proizvođač automobila BMW u srijedu je objavio slabe rezultate za prvu polovicu 2024. Prikazali su ukupnu prodaju od 1,2 milijuna vozila u svim regijama. Sveukupno, obujam prodaje bio je 0,1 postotni bod manji nego prije godinu dana.

Osnovna marka BMW imala je nešto bolje rezultate s 1,1 milijun prodanih automobila i rastom od 2,3%. Podružnice Mini i Rolls-Royce oslabile su s padom od 18,7% na 114.000 automobila i 11,4% na 2.819.

Rezultati su bili nešto bolji za isključivo električne automobile. Prodaja u cijeloj grupi porasla je za gotovo četvrtinu na više od 190.000 jedinica, te više od trećine u ključnoj marki BMW.

No, rezultati su bili znatno slabiji nego prethodne cijele godine. U 2023. BMW je izvijestio o rastu od gotovo tri četvrtine za isključivo električna vozila.

Gledajući različite regije svijeta, najnovije brojke nisu proizvele veće anomalije. Prodaja je blago pala u Njemačkoj i Aziji, uključujući Kinu. Dok je u Europi i SAD-u zabilježen mali porast, piše Seebiz.

Poslovanje grupe još uvijek se može ocijeniti pozitivnim “u izazovnom tržišnom okruženju”, prema riječima glavnog direktora prodaje Jochena Gollera.

“U prvih šest mjeseci ove godine uspjeli smo ostvariti dvoznamenkasti rast s potpuno električnim vozilima i modelima iz višeg premium segmenta”, rekao je Goller.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno