Srijeda, 17 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Mijenjanje paradigmi: 3 poslovne ‘istine’ koje zapravo nisu istina

Preoblikujte svoj poduzetnički život s nekoliko promjena u perspektivi i jasnom metodologijom za postizanje radosnijeg života.

  • “Delegirajte!”
  • “Idite od dobrog do odličnog. Izgradite veliki posao. Veličina je bitna.”
  • “Nemojte previše raditi. Ravnoteža između posla i privatnog života je važna.”

Zvuči li vam poznato? Zasigurno sete slušali i borili se s ovim univerzalnim “istinama” tijekom godina. Vrijeme je da shvatite nešto što će promijeniti tijek vašeg života: postoji je način da izgradite uspješan posao gotovo u potpunosti zasnovan na onome što volite raditi, a ne na onome što mislite da biste trebali voljeti raditi.

Izradite sustav za razvoj poslovanja koji može služiti i obitelji, i timu, i kupcima i vama. Za dobar temelj za početak promijenite tri paradigme:

1. Od “delegiranja” do “prebacivanja”

Prema nekima, da biste uspješno razvili posao trebali biste delegirati. Ovo nije rješenje nego problem. Zašto?

Ono što se događa kada delegirate je placebo efekt. Osjećate se dobro u tom trenutku jer ste nešto napravili. Ali onda to ponovite jednom. I ponovite opet.

Što je slijedeće? Izgubite se u nastavcima. Vrijeme koje ste uštedjeli na izvršavanju zadataka zamjenjuje se beskrajnom koordinacijom rada zaposlenika.

Delegiranje jednostavno mijenja vrstu posla koji radite. Još uvijek imate zadatak. Na kraju ste pod stresom jer delegiranje potiče mikromenadžiranje.

Prebacivanje je promjena igre jer prenosi „vlasništvo“ nad zadatkom – vaši zaposlenici postaju vlasnici cijeli ishod. Ovo je izvrstan način da obučite zaposlenike, povećate njihovu vrijednost za posao (i osigurate da se osjećaju cijenjenima) i opustite pritisak. Ovo također oslobađa vaš raspored, omogućujući vam da slijedite druge ciljeve.

2. Od “ravnoteže između posla i privatnog života” do “života”

Jeste li ikada upoznali poduzetnika koji radi optimalno unutar standardnog rasporeda od 8  do 16? Nekim danima radi se i po 14 sati. Ostalim danima možda ćemo se mučiti s ustajanjem iz kreveta. U isto vrijeme, gradimo svoje poslovanje tako da nam daje fleksibilnost da budemo prisutni za svoje neradne angažmane kad god to želimo – pokušavajući zadovoljiti sve oko nas.

Pokušaji da sviju učinite sretnima, a da sve ostane “u ravnoteži”, postaju nemoguć izazov. Rješenje leži u obrnutom  inženjering svega. Zapitajte se:

  • Kako želim da moj život izgleda?
  • Koji je moj idealan dan?
  • Kakav je moj raspored tog dana?
  • Kakve slobode želim i trebam?

Cilj nije osigurati da se burnout nikada više ne ponovi. Umjesto toga, to je optimizacija vašeg života i poslovanja tako da budu u skladu s vašim pravim ja, vašim željama i vašim potrebama.

3. Od “dobar – odličan” do “dobar – sretan”

Svatko u životu želi biti sretan. Većini nas sreća je prioritet.

Najsretniji životi su oni koji se neprestano obogaćuju novim znanjima, vezama i iskustvima. To znači biti spreman izaći vani, isprobati nove stvari i pronaći vremena za uživanje svaki dan. Ne možete doći do ove točke ako se osjećate prisiljeni uklopiti se u vrijeme zabave ili opuštanja, niti stagnirajući i gušeći svoj rast.

Jedna praksa koju je dobro primijeniti jeste da svaki dan tretirate kao “mali život” i živite ga prema svojim uvjetima. Raspoređujem li svoje vrijeme i energiju tamo gdje ja to želim? Uživam li maksimalno u svom danu i postižem li ciljeve koje sam sebi postavio? Prije svega, jesam li danas radio stvari koje su mi donijele radost?

Ako na ova pitanja svaki dan možete odgovoriti s odlučnim “da”, teoretski možete postići cijeli životni vijek sreće. Ovako zvuči puno realnije, zar ne?

***

Nije lako preoblikovati paradigme i odmaknuti se od onoga što vam je rečeno da bi vas trebalo učiniti uspješnim. Odvažite se razmisliti o tome koliko ste duboko potkopali tradicionalna očekivanja u svom poslu i u životu.

Poduzetnički san treba preoblikovati tako da uključuje radostan život u kojem se nikada ne morate odreći sreće za dobrobit svog posla. S nekoliko promjena u perspektivi, jasnom metodologijom i izvanrednim sustavom podrške svaki poduzetnik može postići tu stvarnost.

Izvor: Inc.; prijevod i prilagodba: Financa.ba

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno