Srijeda, 17 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Osnivač FTX-a Bankman-Fried nezadovoljan zatvorskom hranom

Sam Bankman-Fried zbog nedostatka odgovarajuće hrane u zatvoru, teško se priprema za suđenje za prijevaru. Rekao je to odvjetnik ovog osnivača propale mjenjačnice kriptovaluta FTX. Izjava je uslijedila nakon što se Sam Bankman-Fried izjasnio da nije kriv za sedam kaznenih optužbi sadržanih u novoj optužnici.

Jamčevina mu je ukinuta prije dva tjedna. U to vrijeme sudac je rekao: “Postoji vjerojatan razlog za vjerovanje da je optuženik pokušao utjecati na svjedoke najmanje dva puta.”

Odvjetnik bivšeg milijardera, Mark Cohen, rekao je da nedostatak odgovarajuće hrane u metropolitanskom pritvorskom centru u Brooklynu ometa sposobnost njegovog klijenta da se pripremi za suđenje, koje bi trebalo početi u listopadu. Bankman-Fried preživljava na kruhu i vodi, rekao je njegov odvjetnik.

Odvjetnik Cohen je također rekao da Bankman-Fried nije dobio lijek Adderall za poremećaj pažnje i hiperaktivnost (ADHD). Te da su njegove zalihe lijeka Emsam za liječenje depresije pri kraju, prenosi BBC.

Sutkinja prekršajnog suda Sarah Netburn rekla je da će zatražiti od Ureda za zatvore Ministarstva pravosuđa SAD-a, koji upravlja zatvorom, da riješi probleme s lijekovima. Bila je poprilično uvjerena da objekt nudi vegetarijansku hranu, ali nije bila sigurna je li veganska hrana dostupna.

Zavod za zatvore rekao je da su zatvorenici imali pristup odgovarajućoj zdravstvenoj skrbi, lijekovima i toplim obrocima.

Bankman-Fried odbacio optužbe

Tijekom sudskog ročišta u New Yorku Sam Bankman-Fried izjasnio se da nije kriv za sedam kaznenih točaka sadržanih u novoj optužnici.

Nekadašnji „kripto kralj” doveden je na sud s povezom na nogama i u bež zatvorskoj uniformi. Bilo je to njegovo prvo pojavljivanje pred sudom otkako mu je 11. kolovoza opozvana jamčevina.

Sam Bankman-Fried zatvoren je nakon što je s novinarom podijelio osobne spise svoje bivše partnerice i kolegice Caroline Ellison.

Caroline Ellison, koja je bivša izvršna direktorica trgovačke tvrtke Alameda gospodina Bankman-Frieda, priznala je krivnju i pristala svjedočiti protiv njega.

Nova optužnica tereti Bankman-Frieda za sedam točaka prijevare i zavjere oko kolapsa FTX-a u studenom 2022. Međutim, više ga ne tereti za urotu za kršenje američkih zakona o financiranju kampanje. Izjasnio se nevinim po svim optužbama.

Sam Bankman-Fried priznao je da je FTX imao neadekvatno upravljanje rizikom, ali je zanijekao krađu sredstava.

FTX je nekoć bio druga najveća mjenjačnica kriptovaluta na svijetu i vrijedio je  32 milijarde dolara. Podnio je zahtjev za zaštitu od bankrota 11. studenoga, što je izazvalo šok na tržištu kriptovaluta.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno