Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Pale Metine društvene mreže

U utorak nakon 16:00 pale su Metine društvene mreže. Nisu radili Facebook, Instagram, Facebook Messenger i Threads. Problem su prijavili korisnici iz cijelog svijeta, navodeći da svojim profilima na Facebooku ne mogu pristupiti ni na webu ni u aplikaciji. Instagram se mogao otvoriti, ali korisnicima nije radio feed, odnosno nije se učitavao novi sadržaj.

Korisnici su oko 16:00 odjavljeni sa svojih Facebook računa i nisu se mogli ponovno ulogirati, pa ni nakon što su pokušali promijeniti lozinku. Nije radio ni Facebook Messenger. Oko 17:20. proradili su Facebook i Facebook Messenger.

Mnogi su pomislili da su hakirani. WhatsApp, koji je također u vlasništvu Mete, radio je normalno.

‘Svjesni smo da ljudi imaju problema s pristupom našim uslugama. Sada radimo na tome’, rekao je glasnogovornik Mete Andy Stone u objavi na društvenoj mreži X, gdje su korisnici naslađivali padom Facebooka i Instagrana.

U kratkom vremenu postali su popularni hashtagovi ”#instagramdown” i ”#facebookoutage”. Dionice Mete pale su više od 1%.

Dodatni “poremećaji”

Osim toga, Meta doživljava “velike poremećaje” u svom Meta Admin Centru, Facebook prijavi, WhatsApp Business API-ju i Marketing API-ju, prema web stranici tvrtke koja prati status njenih poslovnih proizvoda, piše CNBC.

Zadnji veliki prekida rada Meta usluga zabilježen je 2021. godine, kada su Facebook, Instagram i WhatsApp bili nedostupni više od šest sati. U to je vrijeme Facebook, sada Meta, rekao da je prekid rada uzrokovan “promjenama konfiguracije na glavnim usmjerivačima”.

Na internetskoj stranici Downdetector, gdje korisnici prijavljuju probleme, zabilježeno je gotovo 350.000 prijava u posljednja 24 sata. Posljedni put je Facebook doživio takav pad u svibnju prošle godine, kada korisnici nisu mogli pristupiti Messengeru dulje od sat vremena.

Googleove usluge također imaju određenih poremećaja u radu. YouTube je potvrdio da su neki njegovi korisnici imali problema. Poput problema s učitavanjem, prazne početne stranice i grešaka pri pokušaju reprodukcije YouTube kratkih videa. YouTube je uputio korisnike da prate njegovu objavu “Help Community” za više detalja. Neki korisnici također imaju problema s Gmailom, prema nadzornoj ploči statusa tvrtke. Korisnici mogu iskusiti kašnjenja s isporukom e-pošte, stoji na nadzornoj ploči. Nije jasno jesu li ovi problemi povezani s prekidima rada u Meti.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno