Financa
Digitalni poslovni portal

Ruski milijarderi su ove godine izgubili 33 milijarde dolara

Bogatstvo ruskih milijardera ove je godine palo za 33 milijarde dolara, a eskalacija sukoba u Ukrajini mogla bi dovesti do još značajnijeg pada bogatstva.

Ukupna vrijednost bogatstva 23 ruska milijardera sada je 342 milijarde dolara, u usporedbi s 375 milijardi dolara na kraju prošle godine, objavio je Bloomberg.

Gennady Timchenko predvodi listu milijardera čije je bogatstvo palo, pa je njegova financijska situacija gotovo za trećinu niža nego 1. siječnja, prema Bloomberg Billionaires Indexu, na listi 500 najbogatijih ljudi na svijetu.

Timchenko, 69, sin bivšeg sovjetskog vojnog časnika koji je upoznao i sprijateljio se s Vladimirom Putinom početkom 1990-ih, sada ima bogatstvo od oko 15,8 milijardi dolara i većinu svog novca zaradio je od udjela u ruskom proizvođaču plina Novatek.

Još jedan dioničar “Novateka” Leonid Michelson “tanji” je za 6,4 milijarde dolara, a direktor “Lukoila” Vagit Alekperov izgubio je 3,5 milijardi dolara, dok su dionice tvrtke pale za 19 posto.

Izvor: Agencije

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije