Četvrtak, 19 rujna, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Geneva i dalje najskuplji grad na svijetu

Internetska baza podataka Numbeo utvrdila je u svom indeksu troškova života, koji objavljuje svakih šest mjeseci, da je švicarski grad Geneva imao najvišu ukupnu ocjenu troškova života za prvu polovinu ove godine.

Na drugom mjestu je Zurich, dok je New York na trećem mjestu, prenosi Sky News.

Iznenađenje za svakoga tko živi u Londonu ali ovaj put glavni grad Velike Britanije nije bio u prvih 10. Zauzeo je 13. mjesto na toj listi.

Što se tiče ostalih gradova Ujedinjenog Kraljevstva, Edinburgh je zauzeo 30. mjesto. Iznad se nalazi prijestolnica Nizozemske, Amsterdama. Manchester i Glasgow našli su se na 53. i 54. mjestu, prenosi BHRT.

Gradovi iz SAD činili su veći dio vrha popisa. Pored New Yorka koji je na trećem mjestu San Francisco zauzeo četvrto mjesto, a odmah iza njega je Boston.

Na šestom mjestu se našao glavni grad Islanda Rejkjavik. Ostatak liste u prvih deset zauzimaju američki gradovi Washington, Seattle, Los Angeles i Chicago.

Kompanija koja se bavi bazama podataka posmatrala je faktore kao što su cijena namirnica, prehrana u restoranima, troškovi najma i koliko daleko ide lokalna valuta kako bi formulirala svoje rezultate. Zurich i Singapure su u 2023. bili najskuplji gradovi, a u 2024. je Geneva preuzela laskavu titulu.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno