Petak, 18 listopada, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Apple trči za Meta-inim proizvodima

Prema Marku Gurmanu, “Vision Pro je pretežak, preskup i prevruć na dodir. Čini se da je osuđen ostati proizvod za usku skupinu korisnika.” Ova surova stvarnost potaknula je Apple da preispita svoju strategiju i razvije uređaje s većom privlačnošću.

Apple smišlja konkurentnije proizvode

Gurman izvještava: “Grupa za Vision proizvode radi na najmanje četiri nova uređaja.” Očekuje se da će Vision uređaj niže klase, s cijenom oko 2.000 dolara, debitirati već sljedeće godine. Ova pristupačnija opcija vjerojatno će imati slabiji procesor i jeftinije materijale, ali Gurman napominje: “S nižom cijenom, Apple očekuje da će prodaja jedinica ovog uređaja biti barem dvostruko veća od razine Vision Pro.” Međutim, on upozorava: “Ali to ne govori mnogo,” sugerirajući da čak ni udvostručena prodaja možda neće biti dovoljna za značajan utjecaj.

Vision Pro se nadograđuje

Druga generacija Vision Pro, opremljena bržim čipom, planirana je za izdavanje 2026. godine. Gurman objašnjava: “Model niže klase ne bi imao EyeSight, značajku koja prikazuje korisnikove oči na vanjskoj strani naglavka.” Ovaj kompromis mogao bi pomoći u smanjenju troškova, ali tek treba vidjeti hoće li to utjecati na korisničko iskustvo.

Dolaze i pametne naočale

Apple planira lansirati pametne naočale 2027. godine u rangu s Metinim Ray-Banima, kao i AirPods s kamerama. Gurman otkriva: “Ideja je spasiti milijarde dolara potrošene na Vision Pro-ovu tehnologiju vizualne inteligencije, koja može skenirati okolinu oko korisnika i pružiti korisne podatke.” Ova tehnologija uskoro će biti djelomice predstavljena u iPhoneu 16, ali Appleov krajnji cilj je integrirati je u više proizvoda.

Gurman ističe Appleovu nevolju: “Veći problem za Apple trenutno je taj što ne izbacuje novu tehnologiju dovoljno brzo.” Kompanija juri za Metinim proizvodima, koji možda neće biti objavljeni još nekoliko godina. Štoviše, Apple i dalje zaostaje u umjetnoj inteligenciji. Gurman upozorava: “Svijet više ne čeka Apple. Više nije vodeći u nekoliko kritičnih novih tehnologija, a to je za Apple zastrašujuće, posebno kada postoje konkurenti koji inoviraju i inspiriraju novu generaciju korisnika.”, prenosi Bug.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno